LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Jenny Strömstedt lämnar Nyhetsmorgon – nya tjänsten utomlands

23 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Nu meddelar TV4 att Nyhetsmorgon-profilen Jenny Strömstedt lämnar Sverige.
Under hösten får hon ett nytt uppdrag utomlands.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas Strömstedt

Jenny Strömstedt, 52, är en av svenskarnas favoritprogramledare. Sedan 2005 har hon programlett TV4s flaggskepp Nyhetsmorgon, länge tillsammans med kollegan Steffo Törnquist, men även med andra kolleger och den senaste tiden rattar hon sändningen själv om lördagarna – ett kvitto på att hon är en äkta Nyhetsmorgon-veteran!

Hänt har tidigare berättat att Strömstedts uppdrag på kanalen förändras under hösten, vilket leder till att det inte kommer bli lika mycket av henne i just det programmet framöver.

Jenny Strömstedts nya uppdrag

Med cirka en månad kvar till det amerikanska presidentvalet är mediebevakningen kring detta självklart stor. Jenny är nu aktuell som programledare i TV4 Talk - USA Valet som är kanalens valbevakningsprogram. Fram tills det att antingen Kamala Harris eller Donald Trump har utsetts till landets 47e president är Jennys huvudfokus att guida publiken genom allt som händer tillsammans med USA-kännaren Andreas Utterström.

Annons

För inte allt för länge sedan nåddes vi av nyheten att Strömstedt ska vara en av programledarna för den nya satsningen Nyhetsdagen på TV4.

– Det är med stor glädje som vi drar igång Nyhetsdagen. Våra tittare är redan med oss på morgonen och efter fem som fångar en stor och trogen publik. Nu håller vi öppet hela dagen, sa Jenny i ett uttalande angående uppdraget.

Strömstedt lämnar Sverige för jobbet utomlands

Nu meddelar kanalen att Jenny kommer lämna, inte bara Nyhetsmorgon för ett tag, utan Sverige.

På själva valdagen och dagen efter ska hon befinna sig i Philadelphia där hon ska uppdatera tittarna och programledarna Martin Järborg och Markus Karlsson om hur läget utvecklar sig i delstaten.

FOTO: TT

Annons