Jenny Strömstedts frågor efter barnens sjukdom
I en intervju öppnar hon upp sig om sina barns insjuknande – samtidigt som hon själv klarat sig undan.
Jenny Strömstedt lever nu lyckligt tillsammans med maken Niklas Strömstedt. De gifte sig 2011 och verkar trivas hur bra som helst ihop.
Den populära programledaren har tre barn från sin tidigare relation med ex-maken Tomas Östergren. Även om Jenny Strömstedt är öppen med sin relation till Niklas Strömstedt så pratar hon inte lika mycket om sina barn.
Jenny Strömstedt om barnen
När hon gästade Bathina – en podcast berättade han dock om hur de reagerat på uppbrottet från Tomas Östergren.
– Min yngsta var ju så liten när vi separerade och hon har uttryckt någon gång att "det var ju tur att ni skilde er, för annars hade jag aldrig lärt känna min nya bonusmamma och min nya lillasyster. Det hade inte blivit såhär och jag hade inte fått bo där". Men sen får man väl lägga undan en sudd till deras framtida terapisoffa, säger hon innan hon fortsätter:
– Det enklaste för barn är ju så klart att ha sin mamma och pappa i samma familj, men det förutsätter ju att det fungerar och gör det inte det så är det ju inte bra för någon. Men däremot får man ju skärpa sig som vuxen för att få det att funka och inte snacka skit om den andra, och där får man ju bita sig i tungan ibland när man blir arg och gamla relationer spelar in och hur man hade det och sådär.
De kom på tal igen under en intervju i Nyhetsmorgon.
Där gästades programledaren nämligen av Charlotte Thålin som specialistläkare och ansvarig forskare på Danderyds sjukhus. Hon berättar att de verkar som att vissa personer inte kan bli infekterade av covid-19.
Jenny Strömstedt om barnens sjukdom
Det här får Jenny Strömstedt att berätta om sig och sin familjs sjukdomstid.
– Mina tre barn har ju haft det här, och jag har testat mig oavbrutet både för antikroppar och smitt och har inte fått någonting, säger hon.
Charlotte Thålin säger då att det är jätteintressent.
– Och konstigt, inflikar Jenny Strömstedt.
– Jag tycker att det är jättefascinerande och egentligen inte så himla förvånade för många virus fungerar så, eller vi är resistenta mot många virus. Kräksjukan exempelvis, noroviruset, är en av våra vanligaste infektioner vintertid. Där upptäckte man i Sverige faktiskt att 20 procent av den europeiska befolkningen är resistenta, alltså inte immuna, förklarar forskaren och specialistläkaren.
Hon berättar vidare att man skulle kunna tänka sig att detsamma gäller för coronaviruset.
– Är det här något man skulle kunna gå in och titta på på individnivå?, frågar Jenny Strömstedt och får som svar att det nu pågår en massa internationella studier om just det.
Om Jenny Strömstedt är en av de som kanske är resistenta kommer det inget svar på i intervjun.