LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Nyhetsmorgon-profilen Jenny Strömstedts skräck – kanske aldrig blir frisk

30 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Programledaren Jenny Strömstedt har under flera veckor haft problem med rösten. Nu berättar hon om oron att det kanske aldrig kommer att bli bra...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas Strömstedt

Jenny Strömstedt, 52, är en av de mest folkkära programledarna i Sverige och förutom rollen som programledare är hon också aktuell med podden Röda vita rosen som hon gör tillsammans med Victoria Skoglund, 56. I podcasten pratar Jenny och Victoria, som är en av Sveriges främsta trädgårdsmästare, om allt från blommor och trädgård till livets små och stora ämnen.

Jenny Strömstedts problem med rösten: ”Det hände någonting i natt”

För lite drygt två veckor sedan skulle Jenny programleda Nyhetsmorgon i TV4. Jenny rattar vanligtvis sändningen på egen hand på lördagarna men den här gången krävde hälsoläget att hon behövde backas upp av kollegan Matilda Boza, 32. Detta eftersom Strömstedt var väldigt hes och det fanns en oro att hon inte skulle klara av den fyra timmar långa sändningen ensam.

Annons

– Det har också lite med min bristande röstkvalitet att göra. Det hände någonting i natt, sa hon i programmet.

I de två avsnitten av podden som har hunnit komma ut sedan sändningen har Jennys röst fortsätt svaja. Hon har påpekat att detta inte är optimalt för någon som henne som jobbar med rösten som verktyg.

– Det dåliga ljudet skyller jag på min lite krassliga hals, säger hon i podcasten.

– Men du låter ju betydligt bättre än igår, då var jag lite orolig att jag skulle behöva bjuda in någon annan gäst, svarar Victoria Skoglund.

Orolig att det inte ska bli bättre: ”Jag undrar om..”

I det senaste avsnittet av Röda vita rosen tycker Victoria sig höra att Jennys röst blivit bättre.

– Den är bättre den här veckan men jag har någon liten slöja kvar så jag undrar om jag har fått några permanenta knutar efter att ha forcerat fram mina pipljud under sjukdom, säger Jenny Strömstedt.

FOTO: TV4 / TT

Annons