LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Jessica Almenäs kamp under OS-sändningarna – försöker dölja det uppenbara

07 aug, 2024
jessica almenäs os
Sommar-OS börjar lida mot sitt slut – och några som nog börjar bli lite tacksamma för det är programledartrion.
– ”Börjar känna mig lite sjösjuk hela tiden”, säger Jessica Almenäs.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jessica Almenäs om hälsan – nu berättar hon om skadan: ”Hoppas nästa år blir bättre”Brand logo
Jessica Almenäs om hälsan – nu berättar hon om skadan: ”Hoppas nästa år blir bättre”

Jessica Almenäs, 48, har lett flera stora program genom åren, däribland Let's dance, Superstars och Love is blind, men också i flertalet sportsändningar. Just nu är hon aktuell som en av tre programledare i OS-studion där hon tillsammans med experter kommenterar de olika grenarna.

Tydligt för alla som följer programledarens sociala medier är att hon tar sitt jobb på blodigt allvar. Det är inte hela enkla förutsättningar som kastas på henne och kollegorna Jonas Karlsson, 47, och Karin Frick, 44, i samband med sändningarna från ett stekhett Paris.

Annons

Jessica Almenäs ärliga erkännande om måendet: ”Marken liksom svajar”

Det är påväg till sin arbetsplats – OS-studion uppe på femstjärniga Hotel Raphael – som Jessica ger sina följare på Instagram en något tung uppdatering.

jessica almenäs

– Återigen rapporter från taket om att det är väldigt kallt idag. Så här kallt har det aldrig varit säger Karin [Frick] och Karin [Lundqvist]. Men jag tror dem inte. Det kommer att bli varmt. Igår rann svetten igen, ned för ryggen. Jag hade rejäla svettfläckar på klänningen men som tur var syntes inte det i tv! Det blev inga fläckar på utsidan så att säga så det var ju bra, säger Jessica direkt in i kameran med ett flin. Sedan fortsätter hon:

Annons

– Tröttheten börjar göra sig lite påmind här. Jag går runt lite som att jag börjar känna mig lite sjösjuk hela tiden. Som att marken liksom svajar lite. Det blir väl så när man har sömnbrist, och ja jag är ganska trött i huvudet. Hjärnan är trött. Men nu är vi ju nästan i mål så det är bara att kämpa på.

– Men det är ju väldigt kul! Så det är tudelat det där.

os-studion
Från vänster uppe: Karin Lundqvist, Matilda Boson, Therese Alshammar, Carolina Kluft, Johanna Fränden and Kim Andersson. Från vänster nere: Karin Frick, Jonas Karlsson and Jessica Almenäs. PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN/Shutterstock

Det är inte första gången Jessica går igenom tuffa utmaningar i sin roll som programledare. En gång gick det faktiskt så illa att hon blev blind i en vecka efter att ha blivit brännskadad av en kamera.

Annons

– Jag brände sönder hornhinnorna i båda ögonen, det var som att någon hade hällt små glasbitar i ögonen. Så jag låg i ett rum och var blind i en vecka. Jag tålde inte ljus och kunde inte öppna ögonen och var tvungen att ha något för ögonen. Solglasögon i ett halvår, berättade hon nyligen i P3.

FOTO: PETTER ARVIDSON/TT, Instagram

Annons