LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024

Jimmie Åkessons galna svensexa! Nu ber han sina vänner om pengar

23 sep, 2024
Nu ringer bröllopsklockorna för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och hans Matilda Kärnerup.
Nu avslöjas udda detaljerna på det storslagna firandet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med statsminister Ulf KristerssonBrand logo
Fem blixtsnabba med statsminister Ulf Kristersson

I helgen rövades Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, 44, bort av sina nära och kära för en ordentlig svensexa. I en intervju med Expressen berättade partiets kanslichef i Skåne, Johan Wifralius, om hur de överraskat brudgummen med en partybuss utrustad med discoljus och rökmaskin.

– Vi åkte runt lite i stan och lyssnade på musik och hade en väldigt trevlig fest där inne. Den körde inte så fort och det var bra, för det var lite dålig balans där inne så att säga, säger han till tidningen.

Nu gifter sig Jimmie Åkesson med 16 år yngre Matilda Kärnerup

Det är i helgen som Jimmie och den blivande hustrun Matilda Kärnerup, 28, äntligen ska få säga ja till varandra, i Slottsängorna i Sölvesborg. Sedan innan har partiledaren bekräftat att det kommer bli en kyrklig vigsel, men att bröllopet inte nödvändigtvis behöver ske i kyrkan.

Annons

”Detta blir inte något särdeles traditionellt bröllop, utan vi kör en stor fest för så många släktingar, vänner och kollegor som möjligt. Vi kallar det bröllopsfestival”, skriver de i inbjudan enligt Expressen.

Under den stora dagen förväntas närmare 500 gäster medverka, och de kommer att bjudas på fri bar, matvagnar och liveband. Vidare presenteras ett aningen oväntat förbud – gästerna får nämligen inte hålla tal.

Jimmie åkesson och hustrun Matilda
Snart blir de äkta makar! Foto: Pontus Lundahl/TT

Ber sina vänner om pengar i bröllopspresent

”Det kommer inte finnas möjlighet att hålla tal till brudparet. (Ja, vi vet att brudens far är mycket ledsen för detta...) Däremot får man gärna framföra en passande sång under något av de karaoketillfällen som ges under eftermiddagen och kvällen. (Vi ser särskilt fram emot brudens far i den situationen...)”, skriver brudparet.

Slutligen konstaterar Jimmie och Matilda att de inte önskar några bröllopspresenter – ska man ge något så ska det vara pengar!

”Vi önskar oss egentligen bara en riktigt trevlig, oförglömlig dag tillsammans med familj, vänner och kollegor. Det är den bästa gåva Ni kan ge oss. Om Ni ändå vill ge oss något utöver detta, tar vi – istället för presenter – gärna emot valfritt bidrag till evenemanget och kommande bröllopsresa”.

FOTO: TT

Annons