ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Jimmie Åkessons svåra åldersnoja med 16 år yngre frun: ”Vi kommer inte bli gamla ihop”

24 okt, 2024
Jimmie Åkesson
Nyligen gifte sig Jimmie Åkesson med sin 16 år yngre fru Matilda.
Nu berättar han om svårigheterna med åldersskillnaden.
– Jag kanske inte ens lever när Matilda blir pensionär, säger Jimmie till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”Brand logo
David Sundins stora överraskning i Short kings: ”Jag var inte beredd på...”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, 45, gifte sig nyligen med sin 16 år yngre partner Matilda Kärnerup, 29, som nu bär efternamnet Åkesson. Bröllopet ägde rum i Slottslängorna i Sölvesborg och samlade över 500 gäster.

I en ny intervju med Aftonbladet öppnar Jimmie Åkesson upp om sin relation med Matilda och reflekterar över deras åldersskillnad samt deras gemensamma framtidsplaner.

Jimmy Åkesson och Matilda träffades genom hennes föräldrar

Paret träffades genom Matildas föräldrar som Jimmie har känt sedan ett tag tillbaka och enligt Jimmy var det på nyårsafton som Matilda fick sin första kyss av partiledaren.

– Det är närmare tre år. Vi brukar väl räkna nyår, då fick jag i alla fall en puss på kinden. Jag ville egentligen ha en på munnen. Men Matilda var lite svårflirtad. Jag som tyckte att jag hade ansträngt mig massor. Men det är väl rimligt att man är säker på vad man vill innan man hoppar in i något, säger Jimmy till tidningen.

Annons

Jimmy hade länge funderat på att fria, men väntade på det perfekta ögonblicket. Det kom under en Ålandskryssning i mars, vid tretiden på natten efter en minnesvärd festkväll.

– Det var en 90-talskryssning och jag friade ganska sent på natten då vi hade kommit tillbaka från spelningarna. Då kunde jag inte hålla mig längre, förklarar Jimmie.

Jimmy Åkesson om ålderskillnaden: "Det är lite svårt"

Något som ofta har fått uppmärksamhet genom åren är åldersskillnaden mellan Matilda och Jimmy.

Enligt Jimmy är det inget problem just nu, men han medger att det känns märkligt att han kanske inte kommer att vara vid liv när Matilda blir äldre.

– I min bekantskapskrets har det blivit ganska vanligt och det är också flera kollegor här som har yngre fruar. Det är nog mest jag som har nojat lite över det. Vi hade vigselsamtal igår och då frågade prästen om vi kan se oss som pensionärer tillsammans. Det är lite svårt att svara på när det är en viss åldersskillnad. Jag kanske inte ens lever när Matilda blir pensionär. Bildligt kan jag absolut se oss bli gamla tillsammans, men vi kommer inte bli det rent fysiskt.

FOTO: TT

Annons