LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Joakim Lundell tvingas sälja för miljoner – beslutet för barnen: ”Inte en bra pappa”

28 aug, 2024
Joakim Lundell
Foto: TT
Joakim Lundell har sålt sina gamla märkeskläder och klockor för över en och en halv miljon.
Han berättar om beslutet i podcasten Jocke & Jonna – Sanningen måste fram.
– Annars är jag inte en bra pappa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totaltBrand logo
Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totalt

Joakim ”Jocke” Lundell, 38, och hustrun Jonna Lundell, 30, har kommit att bli några av Sveriges största profiler på sociala medier. De har nått stora framgångar med tv-serien Spökjakt, och de driver också Youtube-kanalen Familjen Lundell. De senaste åren har Joakim även tagit klivet in i filmvärlden som regissör för filmerna Canceled och Feed.

Joakim och Jonna har barnen Lunabelle, 5 och Lionel, 3, tillsammans, och nyligen kom paret med glädjebeskedet att de väntar ett tredje barn ihop.

Joakim Lundell stora beslut för ekonomin – säljer alla märkeskläder

Det är ingen hemlighet att familjen Lundell har det ganska gott ställt ekonomiskt. Nyligen meddelade dock Joakim att han ska sälja alla sina märkeskläder och klockor.

Annons

I podcasten Jocke & Jonna – Sanningen måste fram berättar Joakim nu mer om beslutet, och förklarar att märkeskläderna inte längre ligger i linje med den personen han vill vara.

– Jag har insett med tiden att tjäna massa pengar och slösa dem på skit, det gör en till korkad.

Tidigare var det inte ovanligt att Joakim sågs bära Gucci, Louis vuitton och dyra klockor. Nu berättar han vad det har kostat honom.

– Kläder och klockor, ja, tre miljoner kanske.

Nu har han sålt nästan allting, och tjänat in ungefär hälften av vad ha la från början.

–Nästan allting, kläder och klockor för en och en halv miljon i alla fall minst. Nu mot slutet sänkte jag lite under vad jag kanske hade fått för att bli av med det, berättar Joakim.

Joakim Lundells miljonförlust – beslutet för barnen: "Annars är jag inte en bra pappa"

Han att han har förändrats i sättet han ser på pengar. Utöver att sälja sin märkeskläder har Joakim även sålt flera av sina lyxbilar.

Nu vill han främst skapa en stabilitet för sig själv, Jonna och Barnen. Han berättar också om att har fått nya insikter i egenskap av pappa, och att det var en av anledningarna till att han valt att sälja så mycket saker.

Annons

– Och sedan sänder det ut en jävligt dålig signal också. Jag vill att det jag sänder ut på internet ska gå i linje med hur mina barn ser mig. Det blir jättekonstigt att gå runt i sådana kläder, för jag vill inte att de ska gå och köpa sådana kläder, förklarar Joakim.

Han fortsätter:
– Varför ska jag då göra det, eller sända ut att man har en högre status med de här kläderna, för det har man inte.

– Mina barn kommer märka att vi kanske tjänar bra med pengar, men det ska vara på rätt sätt. Annars är jag inte en bra pappa, om jag inte visar att pengarna vi tjänar har ett värde, och att man ska vara rädd om dem.

Foto: Karin Törnblom/TT och Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Annons