Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Joakim Lundells känga: därför vägrar han och Jonna gå på galor

25 okt, 2018
AvAgnethe Alm
Därför går Joakim Lundell och Jonna Lundell inte på galor
Senast Joakim Lundell och Jonna Lundell sågs på en gala var 2017. Sedan dess har de tagit beslutet att inte längre gå på sådana evenemang. Nu förklarar Joakim Lundell varför.
Annons

Den senaste galan som Youtube-paret Joakim Lundell, 33, och Jonna Lundell, 24, syntes på var Barncancergalan 2017. Då blev Joakim framröstad av Barncancergalans yngsta tittare och vann ”Barnens pris”. Det var andra året i rad han vann priset.

En mycket rörd Joakim Lundell gick upp på scenen för att ta emot sin statyett, men valde att ge bort priset – och tillägna det till sin vän Alexander Falk, som gick bort i cancer tidigare samma år.

ANNONS Annons: Den omtalade rosa plattborsten ger dig fint hår på nolltid – stöd Bröstcancerförbundet!

– Jag känner att jag inte kan ta emot det här priset, för jag träffade en kille på den här galan året innan – Alexander Falk. Han lärde mig otroligt mycket i livet, och jag vill ge det här priset till honom och alla andra som har cancer. Tack, men det här priset går till Alexander Falk, sa han och kämpade mot tårarna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sedan dess har Joakim och Jonna valt att inte gå på fler galor eller event. Varför de tagit det beslutet berättar Joakim om i podcasten ”I Sanningens namn”.

Annons

– Men ni går inte på så mycket events och grejer? frågar Gabriella Bark, som driver podcasten.

– Nej aldrig, inte en enda gala, skrattar Joakim.

Joakim förklarar hur hans uppfattning av galor och event är i dag.

– Alla de som är där och tar emot är samma som står för ”allas lika värde”, ”ingen ska tjäna mer än någon annan”, ”jag röstar extrem-rött”. Vad gör du på galan där i sådana fall? Vad gör du på en gala där speciella människor blir inbjudna? Är det inte du som säger att Sverige ska vara för alla? Varför springer du på den där galan? Vem betalar den där galan? Ta de där pengarna till den där galan och ge till barn som behöver det. Gör något vettigt för de där pengarna i stället för att springa och leka speciell på en gala, säger Joakim i podcasten.

Han förklarar att galor är det sista stället på jorden han vill sätta sin fot på. I stället föredrar han att umgås med sin egen umgängeskrets, som enligt honom är en stark grupp som är hundra procent lojala mot varandra.

Annons

– Jag brukar säga att en grupp inte är starkare än sin svagaste länk och skulle min grupp bestå utav Youtubers skulle den svagaste länken vara en tråd som skulle gå av vilken sekund som helst. Jag vill inte vara i ett sällskap där jag går ut ur rummet och man snackar skit om mig – och så ser det ut på galor. Du står och kallpratar med människor du inte ens tycker om, säger han.

Joakim Lundell berättar att han i början tyckte det var häftigt att bli inbjuden till galor, men att skitsnacket bakom folks ryggar fick hans uppfattning att ändras.

– Så hörde man när någon gick ifrån när man stod i gruppen att ”Fy fasen vad vidrig” och jag tänkte ”Varför sa du inte det till personen?”. Där anser jag mig själv vara så glad att jag har en diagnos, som är asperger där jag är väldigt rak.

Han fortsätter:

– Man ser på mig hur jag mår, man ser på mig vad jag tycker om människor, man ser allting. Jag blir väldigt transparent för att jag lever ut mina känslor väldigt mycket. Och det är jag väldigt glad för, för vore det så skulle det inte bli något falskt. Alla skulle veta var man hade varandra. Det är ju skitsnack som skapar så mycket problem. Skitsnack kan leda till ett mord i slutet. Det börjar alltid med ett skitsnack och var det slutar är upp till människor själva, avslutar Joakim Lundell.

Missa inte de senaste snackisarna in nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Joakim Lundells insikt om relationen med Jonna

LÄS OCKSÅ: Joakim Lundells vädjan till följarna innan Jonnas förlossning

FOTO: Ibl

Annons