LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Johan Rheborgs sjukdomskamp – tunga bakslaget med hälsan: ”Ett fiasko”

25 jul, 2024
Två närbilder på Johan Rheborg.
Komikern och skådespelare Johan Rheborg råkade nyligen ut för en ordentlig olycka.
Nu har han också fått en sjukdom som gör honom sängliggandes.
”Sommaren 2024 är officiellt ett fiasko”, skriver han på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så lik är Henrik Dorsin Ove Sundberg – sonen Frank avslöjarBrand logo
Så lik är Henrik Dorsin Ove Sundberg – sonen Frank avslöjar

Johan Rheborg, 61, är en av Sveriges största skådespelare och komiker. Han slog igenom med komikergruppen Killinggänget, men idag är han nog mest igenkänd som Fredde i Solsidan eller som Morran i Morran & Tobias.

Sedan 1989 är Johan gift med Kristina Rheborg, 59, och tillsammans har de barnen Linnea, 33 och Josefin, 31. De har också katten Keisha.

Hänt har nyligen rapporterat om att Johan inte kan gå på grund av en skada, och nu har han dessutom åkt på en sjukdom som gör honom sängliggandes.

Johan Rheborg skadad – kan inte gå

Johan har relativt nyligen skaffat sig ett nytt intresse – nämligen att åka skateboard. Men på sin Instagram la han nyligen ut att han har skadat knät på någon form av fritidsanläggning.

– Deppigt värre här. Jag sitter och försöker läka ut en korsbandsskada. Men å andra sidan, det är ganska kanon för jag kan inte göra någonting. Jag får bara sitta och softa. Bra sommar ändå, jag ska softa!, sa han i ett videoklipp och fortsatte:

Annons

– Jag och min korsbandsskada… Jag har ingenting att göra! Frågan är om man bara ska gipsa benet och sedan åka skateboard, säger Johan finurligt och skrattar.

Nu, en månad senare, har han stött på ännu fler motgångar.

Johan Rheborgs kamp: ”Jag är klar med skiten”

Även om knät verkar ha blivit bättre har Johan Rheborg åkt på en tråkig sjukdom. I Instagraminlägg med en video på när han klappar sin katt berättar han.

Här ligger jag i sängen med mitt trasiga korsband och en ortros på benet. Dessutom har jag åkt på en ny omgång av Covid (för fjärde gången). Sommaren 2024 är nu officiellt ett fiasko.

Ortos är ett hjälpmedel som används som yttre stöd på en kroppsdel, i det här fallet då för att stabilisera knät. I inlägget tackar Johan också sin katt som hoppar upp i sängen och peppar honom.

Så snart jag är feberfri så drar jag tillbaka till skateparken och åker igen. Benet funkar ändå hyfsat nu upplever jag. Läkarna säger att rehab-miffo-riggen måste hänga med några månader till, men det kan dom glömma. Jag är klar med skiten”, fortsätter han.

Krya på dig Johan!

FOTO: TT

Annons