LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Johan Ulvesons sorgliga insikt – åldern sätter stopp: ”Nu är det slut”

06 aug, 2024
Johan Ulveson
TT
Folkkäre skådespelaren Johan Ulveson är just nu aktuell med både ny film och föreställning.
Han har dock ett besked om när han eventuellt lägger ner karriären...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy NilssonBrand logo
Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy Nilsson

Johan Ulveson, 70, är född och uppväxt i den svenska huvudstaden Stockholm. Det är även där han bor nuförtiden, närmare bestämt på Södermalm, tillsammans med hans fru Ann-Christin Nilssen, 64.

I sitt bagage har han en hel drös med oförglömliga roller. Samuel i Ogifta par och pappa Fredrik i filmen Bert, för att inte tala om de otaliga karaktärer han gjort tillsammans med Lorry-gänget.

Aktuell med Ronja Rövardotter-film och föreställningen Svenska revyn

Trots att han hunnit fylla 70 är känslan att han jobbar jämt och ständigt. Till hösten är han aktuell med föreställningen Svenska revyn, som han gör tillsammans med Henrik Dorsin, 46, och Vanna Rosenberg, 51, på Scalateatern i Stockholm.

Dessutom spelar han Skalle-Per i Netflix nya Ronja Rövardotter-film. Det är körigt för en 70-åring.

– Jag tycker det är fysiskt jobbigare och ganska tufft att kväll efter kväll stå på scen. Tv känns lyxigare och är lättare att orka med. Samtidigt är scenteatern mitt grundjobb, mitt ”hemma”. Det andra ser jag mer som små utflykter, säger han till Hemmets Journal.

Annons

Samtidigt understryker han att en karriär av hans dignitet kommer med en del fördelar.

– Det är inte så att jag kan välja och vraka bland rollerna, men jag ska inte sticka under stol med att jag har gott om jobb. Det är en lyx, säger han.

Då lägger Johan Ulvesson av: ”Så länge minnet funkar...”

Än så länge har han inga planer på att lägga rekvisitan, manuspappren och kostymerna på hyllan. Men han inser ändå att en dag är det dags att sluta med skådespeleriet.

– Det känns konstigt. 70 är som en tröskel på ett läskigt sätt. Jag har ju aldrig gått i pension utan bara låtit mitt liv pågå som vanligt. Kanske har jag flytt eller undvikit att identifiera mig med det faktum att jag nu är en gammal pensionär, säger han till tidningen och fortsätter:

– Men jag fattar att den dagen kommer då man måste inse att nu är det slut. För mig är det är en läskig tanke eftersom jag inte direkt har några andra intressen vid sidan av mitt yrke.

Annons

Vad han ska roa sig med istället för att skapa oförglömliga filmer, tv-serier och föreställningar vet han inte än.

– Jag får väl hitta på en hobby eller så får jag jobba vidare tills jag trillar av pinn. Så länge minnet funkar så tänker jag att jag kan fortsätta så här. Ett intresse jag hade som yngre var att läsa böcker och varje vecka tänker jag att jag ska ta tag i läsningen och ändra mina vanor, men likväl så sitter jag istället där som en tonåring med telefonen i handen, säger Johan.

Förhoppningsvis får vi se Johan Ulveson på olika biodukar och teaterscener så länge som möjligt.

FOTO: TT

Annons