LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Jon Henrik Fjällgrens plan för dottern Ella – vill hålla ursprunget hemligt

20 jul, 2024
Jon Henrik Fjällgren
Jon Henrik Fjällgren brukar inte dela med sig av sitt privatliv.
Men för Hänt berättar han nu om livet med dottern Ella – och varför han inte känner sig redo att introducera henne för sitt ursprung.
Annons
Liamoos stora bebislycka – här avslöjas detaljernaBrand logo
Liamoos stora bebislycka – här avslöjas detaljerna

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon Henrik Fjällgren, 37, är en svensk-samisk sångare och jojkare som började sin artistkarriär som 14-åring och släppte sin första skiva redan som 16-åring. Han fick sitt stora genombrott när han vann Talang 2014, I år firar han alltså 10 år som artist! Sedan dess Jon även medverkat i Melodifestivalen tre gånger.

Trots sin offentliga karriär är Jon Henrik känd för att vara återhållsam med sitt privatliv. Det är känt att han har dottern Ella Savé, 4, tillsammans med exet Maret Nystad, och att de är bosatta i Norge.

Maret Nystad Jon Henrik Fjällgrens ex
Jon Henrik med exet Maret.

I en ny intervju med Hänt berättar han mer om relationen – samt hur han ser på att introducera sitt ursprung för dottern.

Jon Henrik Fjällgrens starka möten med sitt ursprung

Jon Henrik öppnade nyligen upp om sitt liv genom en ny dokumentär på SVT, där han berättar om sin uppväxt och sin bakgrund. Jon Henrik föddes i Cali i Colombia och bodde sina första månader på ett barnhem innan han blev adopterad av Jan och Ulla Fjällgren.

Annons

I dokumentären besöker Jon Henrik barnhemmet där han bodde sina första månader i livet. Han reflekterar över platsen och sin biologiska mamma.

– Barnhemmet har flyttat runt i området genom åren men så här nära har jag nog aldrig varit min mamma. Det är säkerligen omgjort på många ställen, nu när jag hör barnskrik så tänker jag på att många av de där är ju i samma situation som jag var. Övergiven, sa Jon i dokumentären.

I intervjun med Hänt berättar Jon Henrik mer om den känslosamma resan.

– De var en stark upplevelse. Och viktiga resor för att möta andra urfolk och höra deras kamp. Det är fint att få vara länken mellan länderna, säger han.

jon henric i colombia
Från programmet i SVT: Jon Henrik Fjällgren – Mina världar 2024.Foto: Peter Lindgren/SVT/TT.

Därför vill Jon Henrik inte ta med dottern Ella till Colombia

Dottern Ella vet dock inte om hela sin pappas historia och bakgrund, och det finns en fullt rimlig anledning till det.

Annons

– Hon måste bli lite större först. Men jag skulle gärna vilja visa henne sitt ursprung.

Drömmen för Jon Henrik är inte bara att ta med sin dotter utanför Sveriges gränser, utan också att sprida sin musik till en internationell publik.

– Jag vill göra mer med min musik utomlands, och jag vill göra vad jag kan för att lyfta urfolkets rättigheter världen över.

Fokus för Jon Henrik är således dottern och musiken just nu – kärlekslivet menar han är satt på paus. I ett tidigare meddelande med Hänt skrev han:

’’Fortfarande singel. Just nu skulle jag inte ha tid för en relation. Det är mycket som jag måste fokusera på’’, något han i intervjun berättade gäller än idag.

FOTO: Skärmdump Youtube, TV4, SVT, TT

Annons