LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Jona Källgren är ny programledare i Nyhetsmorgon: ”Du är så välkommen”

05 aug, 2024
Nyhetsmorgon har får en ny programledare.
Det är utrikeskorrespondenten Jona Källgren som nu gör entré i programmet.
– Något nytt att prova på, säger han till Hänt om debuten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordetBrand logo
Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordet

Nyhetsmorgon är ett program som aldrig tar semester. Nu under sommaren har svenska folket kunnat njuta av morgonshowen varje dag, även om det är lite kortare än vanligt.

Under semesterperioder går Nyhetsmorgon tillbaka till sitt gamla koncept och sänder mellan 06:48 till 10:00 istället för 05:45 till 12:00.

Under sommaren brukar vi få se lite nya ansikten eftersom de ordinarie programledarna också måste få vara lediga. Hittills i sommar har vi till exempel fått se Efter fem-profilen Axel Pileby, 37, göra succé som programledare.

Jona Källgren är ny programledare i Nyhetsmorgon

Och nu är det dags för ett nytt ansikte att bekanta sig med svenska folket! Eller ja, han är redan väldigt känd för de tittare som brukar kolla på TV4-Nyheterna. Jona Källgren, 46, är nämligen utrikes-korrespondent på Nyheterna och brukar rapportera flitigt från Tyskland.

Annons

Men nu är han alltså på svensk mark och i TV4-huset i Stockholm och sänder Nyhetsmorgon tillsammans med veteranen Sofia Geite, 42.

– Grattis till mig som får jobba tillsammans med dig Jona! Första gången som programledare i Nyhetsmorgon, säger Sofia i programmet och lägger armen om sin nya kollega.

– Ja, nu har jag fått komma in i studio-värmen. Underbart att vara här, svarar Jona.

– Du är så välkommen. Idag och imorgon kör vi tillsammans. Hoppas det känns bra såhär 20 sekunder in i programmet, fortsätter Sofia.

– Ja hittills tycker jag att det funkar rätt bra, jag vet inte vad tittarna tycker, säger Jona.

Jona Källgren får applåder efter sändningen

Sofia och Jona ska alltså sända ihop under två dagar den här veckan.

Att Jonas inhopp var uppskattat råder det inga tvivel kring för sändningen avslutades med att han fick ta emot applåder från Sofia och sommargästerna Farah Abadi och Carina Bergfeldt.

När Hänt når Jona berättar han om sitt uppdrag och att detta först och främst var ett inhopp för hans del, där han fick prova på programledarrollen.

– Det är bara i dag och i morgon. Lite sommarvikarie, och något nytt för mig att prova på. Det är superkul. Men på onsdag ska jag tillbaka till Berlin, säger Jona till Hänt om debuten.

FOTO: TV4

Annons