LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Jonas Wahlström slutar på Skansen – lämnar över till dottern: ”Allting har sin tid”

31 jul, 2024
Efter 64 år lämnar nu djurvetaren Jonas Wahlström Skansen.
– Snart är min epok slut, berättar han till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Norlie & KKV-Sonny dumpad under middagen: ”Det är sant”Brand logo
Norlie & KKV-Sonny dumpad under middagen: ”Det är sant”

Djurvetaren Jonas Wahlström, 72, har arbetat på Skansen under många år och de flesta känner igen honom som ”Skansen-Jonas”. Genom åren har han blivit ett känt ansikte tack vare sina medverkanden i tv-rutan.

Han har bland annat synts en del i Nyhetsmorgon och Allsång på Skansen där han visat upp båda vanliga och ovanliga djur i direktsändning för att upplysa allmänheten om dem.

Men nu meddelar Jonas att han ska sluta på Skansen och lämnar över rollen till hans dotter Ana, som redan är vice vd.

Annons

– Allting har sin tid. Det innebär inte att det blir i morgon. Men snart är min epok slut och jag vill inte vara kvar i all evighet, berättar Jonas till Aftonbladet.

Då slutar Jonas Wahlström på Skansen

Jonas har varit ägare av Skansen-akvariet sedan 1978 som öppnade upp för första gången i djurparken samma år. Han var även initiativtagare till akvariet.

Till Aftonbladet berättar nu Jonas att det inte finns något bestämt datum på när han slutar på Skansen, men att det är inom en snar framtid.

– Jag kommer nog sluta inom ett år. Men det finns inget bestämt datum, så vi får se exakt när det blir. Men jag tycker det är lämpligt, jag är ju ändå 72 år. Det känns nästan lite pinsamt att jag är det och folk frågar ”jobbar du fortfarande?” och undrar om jag är en sådan som hänger mig kvar så länge så att de till slut får bära ut mig. Men så mycket ska jag inte ställa till med. Haha!

Jonas Wahlström lämnar över till sin dotter Ana.Tim Aro/TT

Att sluta på Skansen efter så många år känns såklart vemodigt för Jonas, han berättar till tidningen att han började där redan som åttaåring!

Annons

– På ett sätt känns det lite vemodigt. Men är man 72 år får man faktiskt trappa ner. Men jag har varit där i hela mitt liv. Jag började på Skansen som åttaåring så jag har varit där i 64 år. Det är nog inte många som har varit på samma arbetsplats så länge. Det är på Skansen som jag har fått min uppfostran och min kunskap. En del tror att jag är zoolog eller veterinär eller till och med Skansen-chef. Men det är jag inte. Jag gick ut nian med dåliga betyg.

Skansen-Jonas började på Skansen om åttaåring.Janerik Henriksson/TT

FOTO: TT

Annons