LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Jonna Lundell tvingades ta cancermedicin för att bli gravid – berättar om tuffa kampen

26 sep, 2024
Jonna Lundell är gravid med sitt tredje barn och den här gången blev hon gravid med lätthet.
Men så har det inte alltid varit. Nu berättar Jonna att hon behövt ta cancermedicin för att lyckas bli gravid...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”Brand logo
Joakim och Jonna Lundell avslöjar prislappen på lyxvillan: ”Vem har råd?”

Joakim Lundell, 38, och Jonna Lundell, 30, är gifta och har två barn tillsammans, dottern Lunabelle, 5, och sonen Lionel, 4. Nu är även ett litet syskon på väg men det är fortfarande oklart om det är en pojke eller en flicka som ligger i Jonnas mage.

När Joakim och Jonna avslöjade att de ska bli föräldrar för tredje gången var det i en vlogg på Youtube. Och nu kommer det fram att det verkligen hände live där och då – medan kameran rullade.

– Alltså grejen var såhär att vi visste ju att vi ville ha barn snart. Men sedan var det typ att Jocke kastade fram ett graviditetstest, vi tog det, barnen läste av det och "oj vi är gravida", lite så. Men det blev ju väldigt tidigt. Jag var bara i vecka 4 eller 5, berättar Jonna när hon gästar Relationspodden.

Annons

Jonna Lundell kunde inte bli gravid – fick cancermedicin

Jonna berättar också i podden att hon trodde att hon skulle bli gravid redan vid 18 års ålder. Men trots att hon och Joakim hade sex ofta och utan kondom så hände aldrig någonting.

När hon sedan undersökte saken fick hon veta att hon inte hade någon ägglossning.

– Vi hade ju jättesvårt först. Vi kämpade ju i fem år för våran dotter och fick gå liksom på massa behandlingar, inte IVF, säger Jonna i podden och berättar att hon fick cancermedicin:

– Men jag hade ingen ägglossning. Så jag fick ta en cancermedicin för att stimulera fram en ägglossning och sedan dess har det ju bara ploppat barn.

Jonna Lundells tuffa kamp – fick cellförändringar

Jonna och Joakim har alltid varit öppna kring detta och redan 2017 var de aktiva på Instagram och berättade vad det var som hände.

“Vet inte ens hur jag ska berätta detta eller hur jag känner just nu. Detta skulle bli vårat år och starten på att bilda familj tillsammans efter Jonnas cellförändringar och operation vi gick genom och klarade!! Istället fick vi beskedet idag att Jonnas provsvar inför IVF-behandlingen var negativa, och att cellförändringarna är tillbaka igen”, skrev Joakim på Instagram.

Annons

Med andra ord var det en tuff period som paret behövde gå igenom. Men vändningen kom verkligen i och med cancermedicinen.

Ett vanligt läkemedel är Letrozol som är en så kallad aromatashämmare som används för att behandla hormonberoende äggstockscancer. Vanligtvis används dessa läkemedel av kvinnor som har behandlats för bröstcancer, eftersom naturliga nivåer av östrogen i vissa fall ökar risken för att den sjukdomen återkommer (recidiverar) eller försämras, skriver Carl von Linné-kliniken.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons