LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Julia Bergman akut till sjukhus med 10 månader gamla sonen: ”Läskigt”

02 sep, 2024
julia bergman
Unga mammor-Julia Bergman har tvingats akut till sjukhuset med yngsta sonen Manne.
Efter en tids sjukdom förvärrades plötsligt symtomen kraftigt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ellinor Bjurströms otippade drömprojekt: ”Jättekonstigt”Brand logo
Ellinor Bjurströms otippade drömprojekt: ”Jättekonstigt”

Julia Bergman, 29, medverkade tillsammans med sonen Milan, 10, i Viaplay-serien Unga mammor. Sedan dess har hon hunnit gifta sig och få tre ytterligare barn med hockeyproffset Dennis Everberg, 32: döttrarna Zelda, 4, Ilse, 3, och lilla Manne – bara tio månader gammal.

Nyss blev Julia ordentligt orolig för sin lilla bebis – Manne hade haft vattkoppor som plötsligt gjorde honom väldigt dålig. På sin Instagram skriver fyrabarns-mamman om hur situationen förvärrades dag för dag, och att hon tillslut beslutade att åka in med honom akut.

Julia Bergman akut till sjukhus med 10 månader gamla Manne

”Så otäckt hur fort allting gick med Mannes vattkoppor. Det som hände var att tisdagskvällen så såg jag några utslag och funderade på om han skulle få vattkoppor, natten där till onsdagen vaknade han med feber och jag upptäckte att det kommit fler koppor. Onsdagen och torsdagen fick han både högre feber och fler koppor. Natten till fredagen vaknade han flera gånger och tempen gick upp till 40,4 + att jag märkte att han var öm på kroppen när jag skulle bära/röra honom. På fredagen började några av kopporna bli ilsket röda och såg infekterade ut. Åkte in med honom och på bara någon timme blev de så mycket större och rödare samt att han blev mer hängig.”, inleder Unga mammor-profilen sitt inlägg med.

Annons

Vidare berättar hon hur besöket på akuten gick till, att sonen snabbt sattes på dubbel dos av paracetamol och antibiotika intravenöst. Efter att snabbt ha blivit sämre blev han också snabbt bättre igen, förklarar Julia.

”Efter ungefär 3 doser av antibiotikan märktes stor skillnad på kopporna och framförallt hans allmäntillstånd. Från att bara ligga på mig och vara så ledsen till att gå runt och vinka på personalen.”

Vill varna andra mammor

I inlägget uttrycker 29-åringen också sin stora tacksamhet till sjukvårdarna, som tog situationen på allvar och snabbt kunde göra sonen frisk. Hon varnar också andra mammor i samma situation.

”Så glad att de fångade upp oss direkt så att han kunde må bättre, det han hade då var alltså sekundär infektion i kopporna eftersom det kommit in bakterier i såren som blir efter. Jag frågade om vi kunde gjort något annorlunda men de sa att det ibland bara blir såhär. Det jag vill säga är bara att vara uppmärksam på kopporna. Det är klart att de är röda, det ser läskigt ut och det är jobbigt (för både barnet och föräldern) men de ska absolut inte bli ILSKET röda och att barnet blir så allmänpåverkat. Lita på er magkänsla”

Idag mår Manne betydligt bättre, förklarar hon avslutningsvis i inlägget som publicerades under måndagskvällen.

Hänt har sökt Julia Bergman.

FOTO: Viafree, Instagram

Annons