LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Julia och Peter hemlösa efter Lyxfällan – tvingas flytta till föräldrarna

22 aug, 2024
Lyxfällan
Efter flera turer med Kronofogden blev Julia och Peter Andersson till slut av med sitt hus.
I en intervju med Hänt berättar Lyxfällan-paret att de har tvingats flytta hem till föräldrarna – och familjen har fått en till medlem.
– Jag trodde jag var för gammal för att få barn, säger Julia.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lyxfällan-Magdalena avslöjar utgifterna – det spenderar hon pengar påBrand logo
Lyxfällan-Magdalena avslöjar utgifterna – det spenderar hon pengar på

I juni 2020 medverkade Julia Andersson, 44, i TV3:s Lyxfällan tillsammans med sin make Peter Andersson, 50, och deras barn. Trots att det var några år sedan de syntes i rutan är det nog många som kommer ihåg de här två. Avsnittet slutade nämligen väldigt dramatiskt när programledaren Magdalena Kowalczyk, 45, rev sönder deras kontrakt. Det var faktiskt första gången i programmets historia som det hände.

Hur ser Julia och Peters liv ut idag, fyra år efter att kamerorna slocknade? Det har Hänt tagit reda på!

Annons
Julia och Peter
Julia och Peter i Lyxfällan.

Därför tackade Peter nej till jobbet i Lyxfällan

När Hänt nåt Julia Andersson berättar hon att hon har fullt upp med sina studier. Nästa år tar hon en kandidatexamen i mediateknik och planerar att fortsätta plugga spelutveckling därefter. Även Peter vill studera och frilansar inom bygg.

Trots att varken Peter eller Julia är skuldfria har de fått en paus från Kronofogden för tillfället.

Annons

– Vi lever fortfarande under existensminimum eftersom jag går på CSN och min man frilansar då och då. Kronofogden har utrett vårt ärende och lämnar oss ifred de kommande åren eftersom vi saknar utmätningsbara tillgångar, så vi får en liten lufbubbla för att kunna bygga upp vårt liv, säger Julia till Hänt.

Julia är glad att hon medverkade i Lyxfällan. Men hon är lite skeptisk till hur avsnittet klipptes, speciellt delen med det rivna kontraktet. I programmet fick vi se Peter tacka nej till en anställning på en byggfirma som krävde att Julia skulle lägga ned sin firma. Företaget såg det nämligen som en konkurrerande verksamhet.

Annons

– Det var omöjligt för honom att ta jobbet eftersom företaget krävde att jag skulle lägga ner mitt företag, det skulle inte gå. Så det var lite orättvist klippt i tv.

Julia i Lyxfällan
Det blev känslosamt för Julia i Lyxfällan.

Flyttat hem till föräldrarna: ”Kommer bo här några år”

I många år har paret kämpat för att få behålla sitt hus i Bålsta. Förra året blev det utmätt och lades ut till exekutiv auktion. Julia och Peter har därför tvingats flytta hem till hennes föräldrar.

– Det var en kreditskuld på 250 000 kronor som ställde till det rejält. Lyxfällan köpte oss lite tid men i slutändan lyckades vi inte få till någon uppgörelse med kreditinstitutet. Vi slogs in i det sista, vi försökte betala av allting, förklarar Julia.

Annons
Lyxfällan
Familjen har flyttat ifrån huset i Bålsta.

Ärendet ligger nu hos JK och enligt Julia har Kronofogden handlat fel i många av deras ärenden. Hon är tacksam över att hennes föräldrar öppnat upp sitt hem för dem och att hon fortfarande har konståkningen i sitt liv, som blivit ett andningsrum det pressade ekonomiska läget.

– Vi kommer bo här de kommande åren. Sen får vi se vad det blir, det beror på när betalningsanmärkningarna försvinner. Jag är inte skuldfri alls, min man är det nästan dock, säger Julia.

Annons
Lyxfällan
Julia och Peter Andersson i Lyxfällan.

Peter och Julia Andersson har fått ett 5:e barn

Något annat som hänt sedan Lyxfällan spelades in är att familjen har fått ett nytt tillskott! Barnen Scarlett, Skye, River och Rhine har fått ett syskon, en lillasyster vid namn Storm.

– Det var en överraskning, jag trodde att jag var för gammal för att få barn, men livet ville någonting annat. Nu är familjen komplett!, säger Julia.

Julia Andersson har onekligen en optimistisk syn på framtiden och tror att familjen kommer att hamna på fötter igen när hon och Peter har pluggat klart och kan börja frilansa ordentligt.

FOTO: Youtube

Annons