LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Kajsa Bergqvists stora sorg efter dödsfallet i familjen – hann aldrig berätta det hon ville

06 sep, 2024
AvAlexandra Glahns
Kajsa Bergqvists pappa dog 2021.
Nu berättar hon om sorgen över att hon aldrig fick chans att berätta för honom om rollen som förbundskapten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja och Filippas nyckel i relationen: ”Vet våra roller”Brand logo
Anja och Filippas nyckel i relationen: ”Vet våra roller”

Legendaren inom höjdhopp, Kajsa Bergqvist, 47, tog av sig spikskorna 2007 och lade en fantastisk karriär på hyllan. Det var på grund av bristande motivation, Kajsa var färdig med tävlandet. Hon hade hållit på länge, intresset för idrott kom nämligen redan när hon var sex år.

– Jag började som löpare inom friidrotten men testade nästan alla grenar som du gör som ung. Jag kanske var tolv, tretton år när jag började träna höjdhopp på allvar, har Kajsa tidigare berättat för Expressen.

Sedan dess är hon bland annat sommelier och vinimportör och icke att förglömma, 2021 fick hon det stora uppdraget att ta över som förbundskapten för friidrottslandslaget. Där har vi bland andra Armand ”Mondo” Duplantis som nyligen satte världsrekord.

Annons

– ”Mondo” är verkligen en helt fantastisk idrottare med en otrolig teknik och vinnarskalle som alltid presterar när det gäller som mest. Faktum är att jag aldrig har träffat någon som honom när det gäller att kunna slå på och av i sitt fokus under tävlingarnas gång, berättar Kajsa för Hemtrevligt.

Kajsa Bergqvist.FOTO: FREDRIK SANDBERG /TT
Idag är hon förbundskapten.FOTO: Christine Olsson/TT

Kajsa Bergqvists sorg – hann inte berätta om drömmen

Det var ett ärofyllt uppdrag att få jobbet som förbundskapten. Men samtidigt en sorg. Hon önskar att hon hade kunnat dela nyheten med sin pappa Gunnar. Men Kajsa hann aldrig, han gick bort i maj 2021 efter sviterna av en stroke.

Annons

– Han var en av mina bästa vänner och ett stort stöd hela livet, berättar Kajsa och fortsätter hylla föräldrarna för allt stöd de gett henne genom åren.

– De var ofta på plats på läktaren då jag tävlade. Jag har alltid upplevt ett enormt stöd från mina föräldrar. Dock aldrig någon press. De tyckte jag var bäst oavsett hur det gick.

Något glädjefullt i Kajsas liv är hustrun Josefin Holmqvist och deras son Philip, som fyller två år i december. Turturduvorna träffades 2019 och de gifte sig två år senare. Josefin jobbar som bartender på restaurangen Sturehof i Stockholm och de delar ett intresse för mat och vin.

– Det är helt underbart att vara mamma, en fantastisk kärlek som bara blir starkare och starkare. Philip är en härlig liten kille, som jag förstås vill spendera så mycket tid det bara går med.

Att kombinera jobbet med familjen kan vara en utmaning för alla par med småbarn, speciellt då Kajsa har ett jobb på resande fot. Men familjen lyckas bra.

– Det går ganska bra, även om det är väldigt jobbigt att inte träffas när jag är iväg på träningsläger eller tävling. Då blir det mycket att sakna och längta. Som tur var kan vi ju både prata och ses via telefonen. Eller prata … än så länge säger han inte så mycket.

FOTO: TT

Annons