LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Kalle Moreaus behandlad med testosteron: ”Som en kastrerad hankatt”

02 sep, 2024
Kalle Moraeus har tidigare gjort extrema metoden 16 weeks of hell.
Nu berättar han att han även fått testosteron.
– Det är en väldigt bra grej, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kalle Moraeus ord om Gunilla Persson: ”Ingen kontakt”Brand logo
Kalle Moraeus ord om Gunilla Persson: ”Ingen kontakt”

Kalle Moraeus, 61, är högaktuell med nypremiären av publiksuccén Svenska sångboken som han gör tillsammans med Gunilla Backman, 59, Johan Boding, 58, och Micke Nord, 64.

I höst drar de ut på vägarna igen med start den 31:a oktober i Västerås.

När Hänt når Kalle berättar han att han är väldigt taggad och de är ju ett väldigt bra gäng.

– Att Micke Nord är med, det är otroligt roligt. Vi har känt varandra sedan 1977 eftersom han kommer från Mora och är fem år äldre än mig. Så vi sågs redan på den tiden och Micke var ju storstjärna på den tiden, säger Kalle.

Kalle Moraeus om hälsan – berättar om testosteronbehandlingen

Något som är allmänt känt kring Kalle Moraeus är att han lägger stor tid på hälsa och välmående. Bland annat har han gjort extrem-metoden 16 weeks of hell, som sändes på tv.

Annons

Kör du uppföljningsprogrammet till 16 weeks of hell?

– Nej jag har väl inte gjort det, men jag håller i och har aldrig slutat träna efter 16 weeks of hell om man säger så. Jag har väl inte hållit vikten men alltså för mig blev det ju så extremt. Men jag mår jävligt bra, nu mår jag mycket bättre än vad jag har gjort tidigare i livet, rent fysiskt, säger Kalle till Hänt.

Det är däremot viktigt att hålla koll på sina värden, något som Kalle betonar för Hänt och det är han själv noga med. Speciellt eftersom han är involverad i företaget Rewell.

– Ja, det finns ett företag som heter Rewell som håller på med manlig hälsa, som jag är involverad i. Dels har jag gjort reklam för dem och så är jag lite smått delägare. Då tillför man lite testosteron i kroppen för dem som har testosteronbrist, det är en väldigt bra grej, säger Kalle.

Kalle Moraeus om fördelarna med testosteron

Han berättar vidare varför han fått ta testosteron men också hur det funkar helt enkelt.

Annons

– Fyra gånger om året tar man blodprov och så går man till läkaren en gång om året, förklarar han och fortsätter:

– Om du är en testosteron-patient, som jag har varit då, så kan man få lite tillägg på testosteron i kroppen. Så att man blir lite piggare och gladare igen. Det är lite för gamla gubbar som kommer in i ekorrhjul med kulmage och grejer som hindrar testosteron och börjar producera östrogen istället.

Går man ner i vikt?

– Nej det måste man sköta själv. Men du får lite balans i systemet liksom, säger Kalle.

Vad får man för effekter?

– Nej men man blir lite piggare. Jag tränar ju väldigt mycket och det går jättebra att träna ganska hårt faktiskt. Det är ju ett hormon i kroppen som är ganska essensiellt för välmåendet. Har man väldigt låga värden så blir man ganska grå, då blir man som en kastrerad hankatt.

Effekterna blir med andra ord att man blir gladare och piggare, men det finns många andra bevisade effekter. Som till exempel den sexuella funktionen, muskelmassa och ökad fertilitet.

– Ja, alltså det är väl en av aspekterna. Det är ett brett spektrum. Men nu var det längesen jag hade det så, säger Kalle.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tommy Holl/TT

Annons