LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Miljonerna bakom reklamen med Pernilla Wahlgren – därför togs den bort

30 aug, 2024
Kändisreklamer
De här kändisarna har alla varit med i reklamfilmer – med varierade resultat! Gemensamt är att de blev riktiga snackisar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Bergs panik i Björnzone: ”För sent att dra mig ur”Brand logo
Filip Bergs panik i Björnzone: ”För sent att dra mig ur”

Pernilla Wahlgren i reklam för luftrenare – trots kritiken

Vi har nog många som höjde på ögonbrynen när Pernilla Wahlgren, 56, dök upp i en reklamfilm för Ozoneair, där hon framför en specialskriven låt om luftrenaren. Faktum är att tv-profilen är ambassadör för Luleåföretaget – och det här är ett rejält lyckat samarbete. Enligt Kuriren tredubblade Ozoneair sin omsättning 2023 och vd:n menar att de har Pernilla att tacka för framgångarna.

Pernilla Wahlgren
Det är en riktig 80-talslook på Pernilla Wahlgren i reklamen.

– På kontoret pratar vi om en Pernilla-effekt, säger vd:n Johan Lundberg till tidningen.

Annons

Att Pernilla väljer att jobba med det företaget har väckt en del kritik. Luftreningsmetoden är rejält ifrågasatt och avråds till och med av Astma- och allergiförbundet.

Pernilla Wahlgren
Hon bjuder på både sång och dans i reklamfilmen!

Reklamen blev också en snackis av en annan anledning. Företaget la nämligen ut en bild på Pernilla Wahlgren och luftrenaren som många trodde var fejk. Det hela ledde till att reklamen stoppades.

– Det gick lite för fort där, jättemånga har trott att det är en fejkreklam. Den togs bort, och ska göras om ordentligt nu, förklarade Pernilla Wahlgren i sin podcast då.

Annons

Måns Zelmerlöw naken i reklamfilm för nätapotek

Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw satt naken på en häst i Meds-reklamen.

2019 fick vi se väldigt mycket av Måns Zelmerlöw, 38, när han ställde upp i en reklamfilm för Meds. Artisten hade investerat i nätapoteket och blev i samma veva deras ansikte utåt. Men det var inte bara ansiktet som syntes – utan hela Måns!

– Så mycket som jag ändå har varit naken tidigare så tänkte jag att det här är ingen stor grej, men det blev det ändå, har han sagt till Aftonbladet om nakenscenerna i reklamen.

Annons
Måns Zelmerlöw
I en annan scen har Måns en dildo i kalsongerna.

All publicitet är bra publicitet, verkar vara Måns åsikt!

– Varumärkesmedvetandet kring Meds har ju höjts enormt efter den här reklamen, fortsatte han.

Tommy Nilsson bytte namn i pr-kupp för Marabou

En vårdag 2013 meddelade Tommy Nilsson, 64, att han bytt namn Black.

”Black är mer än ett namn. Det är ett state of mind. Lite tuffare. Lite mörkare. Lite hårdare”, skrev han i ett pressmeddelande när han lanserade sitt nya alter ego.

Tommy Nilsson
Tommy Nilsson som Black.
Annons

De kommande 24 timmarna var Black den stora snackisen, men därefter kom sanningen fram. Det hela var en pr-kupp för choklad och Tommy tackade ja till jobbet för att få skriverier inför sin kommande platta. Han blev chockad över hur starkt svenska folket reagerade.

– Det är rätt skrämmande hur det kan gå till på nätet, sa han till Aftonbladet då.

Öppna din dörr-stjärnan avslöjade aldrig hur mycket pengar han egentligen fick av Marabou men han var onekligen nöjd med sitt beslut.

– Publiciteten jag fick är värd hur mycket som helst. Nu vet alla att det kommer en ny skiva, fortsatte han.

Avicii i reklam för Volvo Cars – hade inget körkort

Avicii
Avicii i Volvo-reklam.

För snart tio år sedan blev Tim ”Avicii” Bergling ansiktet utåt för Volvos nya bilmodell. Det fanns bara ett problem – han hade inget körkort. Så hur löste de då detta problem? I reklamfilmen ser man nämligen dj:n bakom ratten vid flera tillfällen.

Annons

– Man spärrar ju alltid av vägarna när man spelar in. Han har alltså inte kört något på allmän väg, förklarade Per Carleö, marknadschef på Volvo Car Sverige, för Resumé vid tillfället.

Så mycket pengar tjänade Zlatan på Volvo-reklamen

Zlatan
Zlatan i reklam för Volvo.

En annan person som har gjort reklam för Volvo Cars är Zlatan Ibrahimović, 42. I en intervju med Expressen avslöjade Volvos marknadsdirektör att man sålde fem gånger fler bilar än vanligt helgen efter att reklamfilmen haft premiär, så det här var onekligen ett lyckat samarbete!

Så även för Zlatan själv, som enligt Dagens PS tjänade 55 miljoner kronor på kuppen.

FOTO: Youtube

Annons