LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Kändisarnas galnaste husdjur: Från prinsparets geckoödla ”för nybörjare” till Laila Bagges minigris Roger

20 jul, 2024
kungafamiljens husdjur
En rejäl blandning.
Hänt listar svenska kändisarnas mest gosiga och unika djur –
det oväntade husdjuret hemma hos prinsparet är omöjligt att gissa!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Djur är pålitliga, fulla av kärlek, sanna i sin tillgivenhet, tacksamma och lojala. Det är egenskaper som många uppskattar, särskilt några av våra svenska kändisar som är riktiga djurvänner.

Nedan listar vi några av de svenska kändisarnas gosigaste och kanske mest unika husdjur.

Svenska kungaparets viltspårhund Brandie

Kung Carl XVI Gustaf, 78, har haft hundar runt sig hela livet. Han har också talat kärt om livet som hundägare. Numera syns kungen och drottning Silvia, 80, ofta på bilder tillsammans med familjehunden Brandie, en bayerska viltspårhund som är fyller år på självaste nationaldagen.

Kungen och drottning Silvia
Drottning Silvia, Kungen och Brandie.Jonas Ekströmer/TT

Jenny Strömstedts kändis-katter

TV4-programledaren Jenny Strömstedt, 51, hade i många år kändiskatten Kerstin, tillsammans med maken Niklas Strömstedt, 65. Kerstin fick till och med fick sitt eget Instagram-konto. Men efter Kerstins bortgång har kontot nu tagits över av katterna Benny Bo och Britt-Marie IV även kallade BB och BM.

Annons

.

Prinsessan Madeleines två vovvar

Prinsessan Madeleine, 42, hade tidigare den omskrivna jack russell-terriern Zorro som bland annat flög privatjet hem från USA. Nu har hon och familjen en krämfärgad labradoodle vid namnet Teddy och en havanes, Oreo, som adopterades från ett djurhem i Miami.

Skansen-Jonas lemurer

Jonas Wahlström, 72, även känd som Skansen-Jonas, har haft ringsvanslemurer som går fritt på gården i Nynäshamn i över två decennier, tack vare ett tillstånd kopplat till Skansens djurpark. Men just nu är tillståndet under rättslig prövning, och Länsstyrelsen meddelade att djuren ska vara borta inom två månader. Jonas har dock överklagat beslutet, så vi får se om lemurerna får stanna på gården!

Jonas Wahlström
NICKLAS THEGERSTRÖM / DN / TT

Kronprinsessan Victoria är en riktig djurälskare

Kronprinsessan Victoria, 47, har haft många djur genom åren, bland annat en vandrande pinne, en höna och så hundar såklart. Men hennes nuvarande hund lilla Rio är en cavapoo, en blandning mellan King Charles spaniel och pudel.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinssesan med lilla Rio.Henrik Montgomery/TT

Carolina Gynnings alla gårdsdjur

Carolina Gynning, 45 har en rejäl blandning av husdjur, både hundar, katter, grisar och höns på gården. Dessutom skaffade hon nyligen två miniatyrhästar –Lipton och Harry!

Annons

Hanna Hellquists alla fågelfän – och taxen Ines

Hanna Hellquist, 43, har fyra höns, två ankor och taxen Ines på sin gård i Grums. Ines följer ofta med Hanna överallt, både till jobbet och på resor. Till exempel var Ines med i buren när Hanna deltog i Filip Hammar, 49, och Fredrik Wikingssons, 50, folkära program Alla Mot Alla, vilket många tittare uppskattade.

Prinsparets ödla (!) för nybörjare

Prinsessan Sofia, 39, prins Carl Philip, 45, och deras tre småprinsar Alexander, Gabriel och Julian har sedan länge haft hunden Siri, en borderterrier, och har ytterligare en fyrbent vän som heter Blixten. Men det mest oväntade husdjuret hemma hos prinsparet är en ödla – exakt vad för sorts ödla är inte bekräftat. Men mycket talar för att det handlar om en geckoödla, en leopardgecko, som enligt zoo.se är en bra ödla ”för nybörjare”.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia
Prinsparet tillsammans med lilla SiriPeter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Madeleine Westins tävlingshästar

Madeleine Westin, 58, är en av TV4:s mest rutinerade profiler, yrkesmässigt är hon meteorolog men på fritiden är hon verkligen en riktig djurälskare. På sin hästranch i Stockholm har hon både hästar, katter och ankor.

Annons

Laila Bagges minigris Roger

Laila Bagge, 51, har sedan innan hunden Brorsan och hunden Ramos. Men för några år sedan skaffade Laila en gris, som döptes till Roger. Men husdjuret blev till sist för mycket för familjen att hantera. Efter det önskade sig Lailas son Kit ett nytt och unikt husdjur, nämligen ett får, men vad vi vet har det inte tillkommit några nya husdjur i familjen.

Laila Bagge och Roger
Laila Bagge välkomnade grisen Roger.

Wahlgren-vovvarna Dino och Sammy

Självklart får vi inte glömma Sveriges mest kända hundar, Dino och Sammy, som ägs av Pernilla Wahlgren, 56, och Bianca Ingrosso, 29. Att hundarna är en del av familjen står inga tvivel om, både Bianca och Pernilla uttrycker ofta sin stora kärlek till de fyrbenta vännerna.

Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren
Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren tillsammans med vovvarna.

FOTO: TT/Skärmdump Instagram/Youtube

Annons