LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Karl Fredrik och Petters rop på hjälp efter galna bröllopet: ”Detta är alltså en efterlysning”

26 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén har äntligen sagt ja till varandra.
Det största orosmomentet inför bröllopet i Frankrike var vädret, men inför vigseln i Sverige står paret för nya utmaningar.
Nu ber de sina följare om hjälp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karl Fredriks skrattattack på röda mattan: ”Druckit lite...”Brand logo
Karl Fredriks skrattattack på röda mattan: ”Druckit lite...”

Ingen har väl missat Karl Fredrik Gustafsson, 38, och Petter Kjellén, 42, magiska bröllop nere i Frankrike. Firandet påbörjades under fredagen med att alla gäster kom vackert klädda i vitt för att tillsammans avnjuta skaldjur och champagne med brudparet. På lördagen sade Karl Fredrik och Petter ja till varandra i ett litet chateau i Loiredalen för att sedan fortsätta firandet in på söndagsmorgonen.

Bröllopet har tv-personligheterna planerat i över ett års tid och har verkligen levt efter devisen att resan är en del av målet. I en intervju med Hänt från förra veckan berättade Karl Fredrik om planeringen.

– Vi ska förbereda och handla blommor i Paris och fixa och greja. Det är mysigt med planeringen också, sade Karl Fredrik.

Annons

Men festen slutar inte i Frankrike. Paret kommer också ha en stor tillställning för ungefär 150 gäster på Österlen och Eklaholm nu på lördag.

Hittills har allt gått bra, även vädret har de haft tur med. Men nu har paret stött på patrull och vädjar tills sina följare efter hjälp.

Karl Fredrik: ”Detta är alltså en efterlysning, ett litet rop på hjälp!”

Instagram skriver Karl Fredrik och tackar för alla gratulationer som kommit in efter deras giftemål i Frankrike men att de nu önskar att få hjälp med att hitta någon som kan göra en bröllopskrokan till det svenska bröllopet.

Vad är då en bröllopskrokan? Det är ett bakverk av mandelmassa och äggvita som sammanfogas med smält socker. Det hela dekoreras med färgglad kristyr och marsipanrosor.

”Detta är alltså en efterlysning, ett litet rop på hjälp! Vi har länge sökt efter något bageri, privatperson eller utbildning som kan/vill/hinner göra en bröllopskrokan, utan att få napp! Så vet du/ni någon som kan hjälpa oss med kort varsel, snälla be den person höra av sig till oss...”, skriver Karl Fredrik på Instagram.

Annons

Bröllopskrokan och ymnighetshorn, vad är det?

Bara några timmar efter Karl Fredrik publicerade inlägget är sökandet efter bakverket redan över.

Till Hänt skriver Karl Fredrik och berättar om galna situationen:

”Vi hade letat länge utan napp, men nu har allt löst sig! Stort engagemang! Nu får vi både bröllopskrokan och ymnighetshorn.”

Vem är då denna räddare i nöden? Jo, Hanna Nilsson, kanske mest känd för sin medverkan i Hela Sverige bakar 2016. På Instagram heter hon bakamedfrunilsson och till Hänt berättar Karl Fredrik att hon var med i SM i porslinstillverkning och kom tvåa, eller trea. Lite oklart.

Frågan är om Hanna också har fått en inbjudan till Österlen nu?

Men en ännu viktigare fråga är ju: vad är egentligen ett ymnighetshorn? Jo, det är ett annat bakverk som också kräver ett proffs. Roligt är att en annan deltagare i tv-programmet Hela Sverige bakar, Erik, tidigare har bjudit på mästerverket.

FOTO: TV4 / Skärmdump Instagram

Annons