LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Karl Fredrik och Petters stora lycka – då får de tillökning i familjen

22 jul, 2024
Till vänster: Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén blir fotade framför en trävägg med växter som syns omkring dem. Petter sitter ner och Karl Fredrik står och lutar sig med ena armen mot honom. De båda ler. Till höger är en närbild på paret där de båda ler mot kameran. Petter har sin hand mot Karl Fredriks bröst och Karl Fredrik har sin hand uppepå Petters.
Karl Fredrik Gustafssons och Petter Kjelléns hund Hamlet gick i juni hastigt bort i en obotlig sjukdom.
Men nu planerar paret att skaffa en ny familjemedlem!
– Det finns en del Hamlet i den, säger Karl Fredrik till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Röda mattan med Karl Fredrik och Petter – fina orden direkt till Lasse BerghagenBrand logo
Röda mattan med Karl Fredrik och Petter – fina orden direkt till Lasse Berghagen

Floristerna Karl Fredrik Gustafsson, 38 och Petter Kjellén, 42, känner vi från det populära TV4-programmet Karl Fredrik på Österlen. Framåt hösten ska paret gifta sig, en gång i Frankrike, och en gång i Sverige.

Paret är nyligen hemkomna från en lyxsemester i Palma på Mallorca, och resten av sommaren ska de fokusera på att driva gården på Eklaholm och planera inför bröllopen.

En härlig sommar med andra ord, men den inleddes tyvärr på ett tråkigt sätt med ett plötsligt dödsfall.

Karl Fredrik om hunden Hamlets bortgång

I början av juni i år gick Karl Fredriks och Petters hund Hamlet bort. Hamlet har synts flitigt både i TV4-serien och på Karl Fredriks och Petters Instagram-konton. Genom åren har tittarna verkligen fått lära känna hunden som var av rasen Gammel dansk hönsehund.

Efter att paret kom hem från en resa i Frankrike märkte de att Hamlet fått ögoninfektion, och han började sedan hosta slem med blod i. På akuten visade det sig bero på en tumör.

– Han var för sjuk för operation då han hade en spridd tumör och behövde hjälp att få gå vidare, men chocken att det gick så fort är det som vi har lite svårt att ta in, sa Karl Fredrik då till Hänt.

Annons

När Hänt nu pratar med Karl Fredrik berättar han om hur de känner idag och avslutar med ett litet gladare besked.

– Det är fortfarande jobbigt, men den chocken har väl övergått mer i en sorg. Och vi tänker att Hamlet har det bra i hundhimlen nu, det är så man får tänka. Men vi har bestämt oss för att vi ska ha en ny hund.

Karl Fredriks och Petters glädjebesked – då utökas familjen

Karl Fredrik berättar att de planerar att skaffa en ny hund någon gång i vinter, omkring februari troligtvis. Hamlet var från Danmark, och han har nu en släkting där som väntar valpar.

– Det är en hund med liknande genuppsättning, så det finns en del Hamlet i den. Vi ville gärna ha samma ras, säger Karl Fredrik.

Vad är det som är så speciellt med den här rasen?

– Den här rasen är väldigt vänlig, tillgiven, vacker, Hamlet var den vackraste familjemedlemmen. Snygg, smäck, frisk och vältränad brukar jag säga. Och Hamlet och den här rasen är sympatiska, lyhörda, jättebra familjehundar, har fantastiskt fint sinne och är väldigt sunda och friska. De tycker om att vara med i natur, skog och trädgård och så. Det passar oss på landet här.

FOTO: TT

Annons