LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Karl Fredrik och Petters ekonomiska bakslag – tunga beskedet om gårdsbutiken

12 jul, 2024
Till vänster syns Karl Fredrik Gustafsson och Petter Kjellén pyssla med en planta i ett växthus. Till höger närbild på Karl Fredrik från en synk i ett tv-program.
Karl Fredrik Gustafsson och partnern Petter Kjellén driver den populära gårdsbutiken på Eklaholm på Österlen.
Men nu har besöksantalet minskat, berättar Karl Fredrik för Hänt.
– Man får tänka positivt, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Röda mattan med Karl Fredrik och Petter – fina orden direkt till Lasse BerghagenBrand logo
Röda mattan med Karl Fredrik och Petter – fina orden direkt till Lasse Berghagen

Floristerna Karl Fredrik Gustafsson, 38 och Petter Kjellén, 42, har blivit enormt uppskattade för deras insatser i TV4-programmet Karl Fredrik på Österlen.

De har varit ett par i över 10 år och snart ska paret gifta sig – inte en, utan två gånger! Ett bröllop i Frankrike och ett på gården i Österlen, där det första sker i september i år.

Hemma på gården på Eklaholm driver paret även en populär gårdsbutik, som har öppet varje dag under sommaren. Men när Hänt pratar med Karl Fredrik har han dåliga besked – nämligen att gården går sämre.

Karl Fredriks ekonomiska bakslag på Eklaholm

Karl Fredrik berättar att gården har mycket kunder och att det är jätteroligt, men att de har färre besökare än vad de har varit på senaste åren. Han menar att det har med ekonomin i stort att göra.

– Dels med konjunkturen och ränteläget som varit. Men kanske också att allt går i vågor. Österlen kommer alltid vara populärt precis som Stockholms skärgård och liknande, men de har ju varit väldigt hypat de senaste åren och då kan de bli en liten dipp efter det.

Annons

Påverkar det er?

– Jo men de är klart att vår omsättning går ner rent businessmässigt, men då får man mätta mun efter matsäck. Men man får ändå tänka positivt och göra något bra utav det. Jag har lite färre anställda, köper in lite färre varor men ändå se till att maskineriet rullar på.

Karl Fredrik menar dock att intresset fortfarande är väldigt stort, och att läget nu är mer harmoniskt.

– Vi har mycket besökare men vi kan ta hand om alla, så egentligen tycker inte jag att det behöver vara något negativt.

Karl Fredriks och Petters lyxsemester

Förutom att driva gården på Eklaholm har paret bland annat spelat in ett nytt tv-program under försommaren, som kommer på SVT under våren 2025.

Annars gillar Fredrik och Petter att resa, där Hänt tidigare har rapporterat om deras lyxsemester i Zanzibar. Och i skrivande stund befinner sig paret på en ny lyxsemester, nämligen i Palma på Mallorca! Det är parets första sommarsemester sedan 2015, berättar Karl Fredrik för Hänt.

– Vi har ätit lunch under ett parasoll på en terass på ett av lyxhotellen här, så vi har det bra. Om ett par dagar ska vi gå ombord på en yacht som vänner till oss har, så ska vi kryssa runt här runt ön.

– Den där lilla yachten är väl tre våningar, har besättning och åtta dubbelrum, master bedroom och en jacuzzi, så vi ska nog klara oss.

FOTO: TT, TV4 Play

Annons