LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Karl-Fredriks ekonomiska kris – sanningen bakom stora skulden

22 aug, 2024
Till vänster: Karl Fredrik Gustafsson drar armarna i håret. Till höger sitter han och tittar smått åt vänster.
Karl Fredrik Gustafsson har inte alltid kunnat spendera pengar på lyxsemestrar och dyra tavlor.
I en intervju med Radio Active berättar han om sin stora skuld.
– Det var inte så roligt, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karl Fredrik avslöjar exklusiva detaljen om bröllopetBrand logo
Karl Fredrik avslöjar exklusiva detaljen om bröllopet


Karl Fredrik Gustafsson,
38, är känd för sin vackra gård Eklaholm i Skåne. I programmet Karl Fredrik på Österlen får tittarna följa med i den folkkära trädgårdsmästarens vardag tillsammans med sambon Petter Kjellén, 42.

I september ska paret gifta sig – dubbelt upp! Det blir nämligen både ett bröllop i Loiredalen i Frankrike, och ett i Sverige.

Karl Fredriks dyra köp och semestrar

Hänt har tidigare rapporterat om parets lyxsemestrar, bland annat i Zanzibar. Under sommaren var de på en yacht i Palma i Mallorca som hade tre våningar, egen besättning, åtta dubbelrum, master bedroom och en jacuzzi. På samma resa köpte han också det dyraste vinet han någonsin köpt.

Nyligen vann Karl Fredrik också en budgivning på en tavla av självaste Pernilla Wahlgren, 56.

Annons

– Köpesumman slutade på 16 tusen kronor och den kommer stolt att få hänga på en av våra gästtoaletter i butiken på Eklaholm. Så tavlan kommer kunna beskådas av våra besökare. Att pengarna för tavlan går till välgörenhet är så fint tycker jag, Barncancerfonden, har han sagt till Hänt.

Men det har också funnits en tid då Karl Fredrik inte haft möjlighet att göra köp och resor som dessa.

Karl Fredrik Gustafsson om skulden

När Karl Fredrik gästar radiokanalen Radio Active får han ge tips till personer som vill lyckas inom företagsvärlden. Han menar att mycket handlar om att fortsätta våga efter ett nedslag, och att det inte alltid går som på räls.

– De tre första åren som jag drev Eklaholm tog jag inte ut någon lön. Det är inte alla som kan göra det men då var det inga flådiga resor kan jag säga, utan då var det jobba på som attan. Jag hade ett startkapital som jag hade jobbat upp sen tidigare men också ett litet arv efter min morfar så absolut att det underlättade, men det var inte så att det var en jättepengapung att ta av.

Han berättar vidare att han startade sitt första företag redan när han var 18 år. Det var ett handelsbolag som han drev tillsammans med en kompanjon, men de hade inte alltid samma syn på saker och ting.

– Det gjorde att vi gick isär som affärspartners och jag stod där som 20-åring med en skuld på ett par hundra tusen. Det var inte så roligt.

– Det tog flera år innan jag satsade fullt igen men det har ju varit lyckosamt, säger Karl Fredrik.

FOTO: TT, TV4/Skärmdump

Annons