LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Kjell Bergqvist vill ge bort sin förmögenhet – hustrun Karin: ”Vi ska lösa det här!”

01 okt, 2024
Kjell Bergqvist
Kjell Bergqvist drar in en hel del stålar och kan leva gott ihop med sin fru Karin.
Egentligen vill skådisen ge bort sin förmögenhet – men då sätter hustrun ner foten och sätter stopp.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren rankar kärlekslivet – så håller hon och Christian gnistan vid livBrand logo
Pernilla Wahlgren rankar kärlekslivet – så håller hon och Christian gnistan vid liv

De har varit gifta i två decennium och kärleken är stark än idag. Kjell Bergqvist, 71, och Karin Bergqvist, 53, träffades på en bar och det sa klick direkt! De har sonen Leo ihop och bor faktiskt inte i Sverige på heltid. Från november till februari är det istället Thailand som är ”hemma” för familjen Bergqvist.

– Leo har gått i en svensk skola i Thailand genom alla år och det har fungerat hur bra som helst, har 71-åringen tidigare sagt till Hänt.

Skådisen äger alltså en fastighet både i Hammarby sjöstad och fiskebyn Hua Yang, så man kan nästan gissa att han har gott om pengar. Men hur mycket pengar tjänar Kjell egentligen? Hänt har begärt ut hans lön hos Skatteverket!

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2023. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Så mycket tjänar Kjell Bergqvist – frun får ingenting

Kjell Bergqvist
Kjell Bergqvist tillsammans med frun och sonen Leo. Robert Eklund

Fastställd förvärvsinkomst: 1 653 100 kronor.

Överskott av kapital: 355 888 kronor.

Det är ingen dålig lön Kjell har! Delar man den på tolv får vi en genomsnittlig månadslön på 138 000 kronor. Han verkar dessutom ha gjort någon form av vinst eftersom han har några hundratusen i överskott av kapital.

Annons

Makarna har inte skrivit äktenskapsförord så ifall de skulle gå skilda vägar har Karin inte rätt till sin kärleks pengar eller fastigheter, och tvärtom. Men det betyder inte att hon inte har något att säga till om gällande deras ekonomi!

Karin stoppar Kjell från att ge bort förmögenheten

Kjell är en riktig filantrop. I en ny intervju med intervju Hemmets journal berättar han att givmildheten är hans akilleshäl.

– Jag är så blödig. När jag ser fattigdom och elände tömmer jag alla mina bankomatkort och delar ut pengar till höger och vänster. Det är inte alltid bra. Om man delar ut kontanter i Thailand går pengarna ofta till fel saker, som alkohol eller lotter, säger han till tidningen och fortsätter:

– Det finns ett otroligt utbrett spelberoende bland thailändska kvinnor. Många ser en eventuell lottovinst som sin enda möjlighet att ta sig ur fattigdomen. Därför brukar Karin bromsa mig när jag vill ge bort kontanter. ”Nej, stopp nu Kjelle! Vi ska lösa det här, men på ett annat sätt”, förmanar hon mig. Karin är en klok kvinna.

FOTO: TT

Annons