LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Klara Hammarström har fått sitt elfte syskon – mamman Anna födde utomlands: ”Osannolik logistik”

08 aug, 2024
familjen hammarström
Den stora och härliga familjen Hammarström kunde vi följa på SVT för några år sedan i realityserien med samma namn.
Nu har syskonskaran utökats ytterligare – mamma Anna har fått sitt tolfte barn!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Klara Hammarströms gravidavslöjande – nu blir de 12 syskonBrand logo
Klara Hammarströms gravidavslöjande – nu blir de 12 syskon

Det var strax innan midsommar som Hänt kunde avslöja att artisten Klara Hammarström, 24, skulle få ytterligare ett syskon.

– Vi har lite olika familjegrejer, vi är många i vår familj. Sen så ska jag.. Jag ska få en lillasyster. Det händer snart, eventuellt. Så då fick vi flytta fram våra familjeplaner för att samlas senare, svarade hon då på frågan om sina midsommarplaner, och fortsatte:

– Det känns bra, vi blir tolv syskon.

Klara med familj medverkade för några år sedan i SVT:s realityserie Familjen Hammarström, då man fick följa mamma Anna Hammarström, 58, som vid tidpunkten hade 11 barn. Varav en uppsättning trillingar – och ett annat tvillingar. Däribland Klara och tvillingsystern Selma.

familjen hammarström
SVT:s <span data-lab-italic="italic" class="italic m-italic">Familjen Hammarström</span> 2018. Från vänster: Klara, Lukas, Mathilda, Amanda, Adam, Mamma Anna, Annabel, Pappa Eskil, Julian, Selma, Ellen, och Ingemar. Foto: Andreas Hillergren AHI/TT

Realityprofilen Anna Hammarström har fått sitt tolfte barn: ”Stor risk”

Nu har Anna, som arbetar som läkare till vardags, fött sitt tolfte barn. Det är på sin Facebook-sida som hon berättar om lyckan.

Annons

”Nu hälsar vi vår dotter Rosa Anna Emanuela, som fyller tre veckor idag välkommen till familjen Hammarström. Hon föddes i Jinan i Kina den 3 juli där jag valde att göra kejsarsnittet eftersom jag fått en komplikation med moderkakan och jag hittat en av världens bästa kirurger för att operera på detta sjukhus. I Sverige är det stor risk för att blöda flera liter och bli tvungen att ta bort livmodern så jag beslöt att inte stanna här. Operationen gick perfekt - jag skrevs hem efter tre dagar och det blev som helt vanligt kejsarsnitt.”

I inlägget fortsätter den nyblivna 12-barnsmamman sedan att berätta om den krävande logistiken det innebar att åka till ett annat land för att förlösa sitt barn.

”Efter en osannolik logistik med samordningsnummer, två ambassadresor till Peking i 38 graders värme, nödpass, notarius publicus, översättare, stämplar, Visa och tre omgångar biljetter för hemresan innan vi till slut kom med ett plan till Doha Qatar, kunde vi i förrgår resa hem till Sverige efter en månad i Kina. Det var en fantastisk resa.”

Lilla Rosa föddes några veckor för tidigt så först fem dagar efter förlossningen fick hon komma till föräldrarnas hotell. Sedan dessa har hon mått utmärkt, skriver Anna.

Hänt har sökt Anna och Klara Hammarström, utan gensvar.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Andreas Hillergren/TT

Annons