LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Humorprofilerna Klas och Alfred har glidit isär: ”Umgås aldrig längre”

04 okt, 2024
Klas Eriksson och Alfred Svensson känner vi mest igen som Leif & Billy.
Men privat har humorduon glidit ifrån varandra!
– Det är en sorg, säger Klas i Fördomspodden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johan Ulvesons känga till Henrik Dorsin efter repetitionerna av “Svenska revyn”Brand logo
Johan Ulvesons känga till Henrik Dorsin efter repetitionerna av “Svenska revyn”

Det var 2017 som Klas Eriksson, 39 och Alfred Svensson, 33, blev Leif & Billy med hela svenska folket. Serien med samma namn har sedan dess gått i sju säsonger på SVT och vunnit Kristallen två gånger i kategorin årets humorprogram.

Alfred ser vi också i kommande Jönssonliganfilmen, och Klas har vi bland annat sett i Över Atlanten och som programledare för Musikhjälpen. Tillsammans var de också programledare för Smartare än en femteklassare våren 2024.

Trots att de i flera år har jobbat nära visar det sig att duon nu har glidit ifrån varandra!

Leif & Billy-profilerna har glidit isär: ”En sorg”

I Fördomspodden, en podcast där Emil Persson, 38, låter intervjupersonerna reagera på hans fördomar om dem, berättar Klas att han och Alfred har glidit isär. Emil läser fördomen ”du har googlat hur fan gjorde Erik gjorde sig av med Mackan”, och syftar på humorduon med Erik Ekstrand och Mackan Edlund.

Annons

– Nej, det har jag väl inte gjort. Det behövs inte, vi glider ifrån varandra ändå. Vi umgås aldrig längre. Det är en sorg, svarar Klas.

– Jag och Alfred, vi är båda superintroverta personer tror jag, så när vi inte jobbar ihop, vilket vi gör väldigt ofta så är det bara att vi inte hörs längre. Jag ser på min telefon att han är ute och golfar med massa annat folk, och han ser förmodligen att jag är och golfar med massa annat folk. Men vi umgås inte så himla mycket på fritiden.

Emil frågar om det är så att det inte är början på slutet, men kanske slutet på början.

– Nej de tror jag inte. Vi älskar varann för mycket, svarar Klas.

Beskedet om framtiden för Leif & Billy

Efter säsong sju av Leif & Billy har programmet tagit en paus, och det är många som undrar om det kommer bli en tidigare säsong. Förra året dementerade Alfred till Hänt att programmet skulle vara helt nedlagt.

Annons

Att det skulle vara ett beslut från SVTs sida att ”inte förnya” är något missvisande. Det stämmer att vi inte jobbar aktivt med någon ny säsong just nu, men beslutet att ta en paus var på vårat intiativ, och SVT stöttar oss i det.

Därför jobbar vi nu med föreställningen ”GUD FÖRBANNAT VILKEN JÄVLA SHOW” som vi kommer spela på Scalateatern i höst. Med det sagt så har vi ett fortsatt fint samarbete och en ständigt pågående dialog med SVT och det är inte alls omöjligt att Leif och Billy gör comeback i TV-rutan någon gång i framtiden.”, skrev han då.

Föreställningen hade premiär förra året och även i höst och i vinter kan man se dem i Stockholm, Göteborg och Skellefteå.

FOTO:

Annons