LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Laila Bagge och Isabella Löwengrip i ekonomiskt bråk: ”Ett fullkomligt pucko”

27 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Ingen har väl missat Isabella Löwengrips senaste utspel i Ekonomibyrån.
Någon som definitivt inte missat att Isabella aldrig någonsin
skulle betala notan på första dejten är Laila Bagge:
– Hon framstår som ett fullkomligt pucko.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Isabella Löwengrips krav på Paul Sundvik – vill bara ha dyra presenterBrand logo
Isabella Löwengrips krav på Paul Sundvik – vill bara ha dyra presenter

Vi är i slutet av 2000-talet och är du tjej på gymnasiet så driver du definitivt en liten blogg vid sidan av dina studier. Störst av dem alla var Isabella Löwengrip, 33, med sin vägg av text som lockade över hundratusen läsare varje vecka.

Och där någonstans började framgångssagan Blondinbella – som hon 2016 valde att skrota när hennes eget namn kunde stå på egna ben. Isabella har blandat annat varit chefredaktör, dansat i tv och grundat sitt eget skönhetsvarumärke Löwengrip.

För några år sedan skilde sig hon och maken Odd Spångberg, som hon tillsammans fick barnen Gillis och Sally med. Sedan förra året är hon förlovad med undervattensfotografen Paul Sundvik, 56.

Isabella skulle aldrig betala notan på dejt

I SVT:s Ekonomibyrån som leds av Carolina Neurath Bengtsson, 38, diskuterar programledaren och några inbjudna gäster varje vecka ämnen som rör kärlek och pengar. När Isabella är på besök får hon frågan om hon någonsin skulle betala på första dejten.

Annons

– På dem dejter jag har varit på har jag inte ens tagit upp min plånbok. Och det kan skapa en väldigt jobbig situation när notan kommer in på bordet, han kanske förväntar sig att vi ska dela eller så, säger hon och fortsätter:

– Det är precis som när man sitter i möte och man kör den här taktiken att man är tyst, exakt samma är det i dejtingen. Det kan vara i fem minuter och man ser när servitören kommer fram och kollar om man är redo. Aldrig i livet.

Isabella förklarar att hon inte tar upp plånboken för att hon är traditionellt lagt, där hon tycker att en man ska göra saker som att dra ut stolen, hjälpa till med väskorna och betala första notan eller notorna.

Laila Bagge till attack mot Isabella Löwengrip: ”Ett fullkomligt pucko”

I RixMorronZoo spelar de upp delar av intervjun varpå Laila Bagge tappar det totalt.

– Asså förlåt men hon förstör för alla kvinnor där ute, hon framstår som ett fullkomligt pucko, ja men det gör hon ju. ”Jag skulle aldrig ta fram mitt kort”, varför då? Varför? Hon vill ha det gamla traditionella, då ska hon vara hemma, hon ska laga mat, hon ska inte jobba och hon ska ta hand om barnen för de är så de gamla traditionerna såg ut. Då jobbade mannen och så stod kvinnan redo med maten när han kom hem från jobbet.

– Och där kommer vi nästa steg om det ska vara jämlikt. Hon har ju ganska bra med pengar Isabella Löwengrip, hon kanske dejtar en kille som tjänar mindre, då kanske hon ska bjuda honom istället. En väl uppfostrad man erbjuder sig alltid att betala hela notan men en väl uppfostrad kvinna säger ”Nej, vi delar” eller ”du tar denna så tar jag nästa”.

– Jag tycker det är lite... Nä, jag ska inte säga det, avslutar Laila Bagge.

Löwengrip svarar på Lailas kommentar

– Nej. Jag står fast vid att en man ska ta första notan. Det är bara i Sverige som det här är en diskussion, supertöntigt, skriver Isabella till Hänt.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, SVT Skärmdump

Annons