Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Laila Bagges ilska efter bluffen: ”Tråkigt att bli utnyttjad”

30 jul, 2019
AvStina Dahlgren
Laila Bagges ilska efter fejkreklamen
Laila Bagge är en av alla kändiskvinnor som den senaste tiden fått sitt namn och ansikte använt i fejkade reklamer. Nu ryter tv-profilen ifrån ordentligt.
Annons
Så delar Korosh Kananian och Laila Bagge på ekonomin ”Tjänar mer än mig”Brand logo
Så delar Korosh Kananian och Laila Bagge på ekonomin ”Tjänar mer än mig”

Flera kända svenskar har den senaste tiden fått sina namn och ansikten använda i reklam på nätet utan tillstånd. Senast i juni drabbades författaren Camilla Läckberg, 44, då hon utnyttjades i en reklam för bitcoins. I mars var det Jenny Strömstedt, 46, som blev rasande då hon upptäckte att falska rykten om henne spreds på nätet. Företaget hävdade att Jenny Strömstedt skulle sluta på TV4 för att sälja hudvårdsprodukter och programledaren fick gå ut på sin Instagram och dementera det hela.

ANNONS ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

”Jag ska inte sluta någonstans. Jag jobbar som journalist på TV4 och gör inte reklam för någonting. Alla annonser ni ser med mitt namn som inte handlar om program på TV4 är fejk.” skrev hon.

Carina Bergs ilska efter fejkade bilderna

En annan kändis som utnyttjats av bluffmakare på nätet är programledaren Carina Berg, 41. Ett företag som säljer bantningspiller har använt sig av manipulerade bilder för att få det att framstå som att Carina Berg själv använt sig av deras produkter.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Under INGA omständigheter skulle jag NÅGONSIN göra reklam för/låta mig förknippas med vidriga bantningspiller!!! Jag har ALDRIG yttrat dessa ord, varken på min egen insta (som företaget förfalskat) eller i Aftonbladet. Nu vet ni det!”, skrev programledaren i ett inlägg på Instagram.

Laila Bagge drabbad av fejkreklam

Nu har även tv-profilen Laila Bagge, 46, drabbats. I ett inlägg på Instagram har hon lagt upp en skärmdump på reklamen där företaget påstår att hon har rasat i vikt.

”Helt sjukt jag har nu råkat ut för minst 4-5 st olika fejkannonser på instagram. Det senaste är att jag nu äter bantningstabletter för att gå ner i vikt, och tydligen så är jag nu orolig för att jag har rasat i vikt för snabbt”, skriver hon.

Hon påpekar också retuscheringen på bilden, där man tydligt ser hur hennes midja har dragits ihop för att hon ska se sjukligt smal ut.

Annons

”Fattar inte direkt denna fejkreklam?? Vill dom inte sälja in sin produkt? Vem fasen är sugen på att köpa ett bantningspiller som skulle kunna orsaka att man ser ut såhär”, fortsätter Laila Bagge.

Hon uppmanar nu sina följare att ta bilder eller skicka länkar till henne så fort de ser något som de misstänker är fejk.

”Känns väldigt tråkigt att bli utnyttjad på detta sättet, då jag vet att flera tyvärr gått på vissa fejkannonser och köpt varan, för att sedan kontakta mig på DM och fråga om det är en äkta annons eller inte då dom blivit osäkra när dom fått varan”, skriver Laila Bagge.

FOTO: PALMQVIST MICKAN/Aftonbladet/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons