LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Läkarna tvingas agera – kampen för att Tommy Körberg ska överleva

30 sep, 2024
Två bilder på Tommy Körberg
Tommy Körberg har tidigare varit öppen kring sina hälsoproblem.
I podcasten 24Frågor berättar han nu om sina tankar kring döden – och att läkarna har tvingats agera.
– Jag försöker omfamna tiden, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”Brand logo
Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”

Den folkkära skådespelaren och sångaren Tommy Körberg, 76, är ständigt aktuell. Just nu spelar han rollen som Gottfrid i musikalen Änglagård på Oscarsteatern i Stockholm, något han gör för tredje säsongen. Men förra veckan blev det klart att den här säsongen blir hans allra sista.

– Jag spelar till 14 december och sedan har jag bestämt mig för att övergå och lämna över min roll till Claes Malmberg. Vi är ju goda vänner, vi har varit vänner sedan 1990 när vi gjorde Les Misérables, har Tommy tidigare sagt till Hänt.

Men Tommy har också varit öppen med sina hälsoproblem – och nu har läkarna tvingats agera!

Tommy Körbergs tankar om döden

Förra hösten fick Tommy ha en infart i halsen och på repetitionerna av Änglagård hade han en pump i väskan.

Annons

– Den var till för penicillin in i hjärtat, så jag hade en pump i väskan som jag pumpade in med, har han sagt till Hänt.

Nu gästar Tommy den nya intervjupodcasten 24Frågor med Marcus Birro, 52, och Henrik Eriksson, 38, där han får frågan om sin relation till döden.

– Jag försöker omfamna tiden istället för att tänka på döden. Det är jävligt lätt att säga också, men jag tänker ju på att min tid är utstakad. Och jag försöker ju se till att jag håller mig vid liv, att hälsan är bra, svarar Tommy.

Han berättar att han är hypokondrisk lagd och att han därför noga kollar att han har ordning på och tar alla piller han ska ta, men att hälsan annars är bra.

– Nu jag har legat däckad ett tag för de har gått någon jävla förkylning på teatern så jag tappade rösten, men den kom tillbaka.

Tommy Körberg om hälsan – läkarna har tvingats agera

Nyligen har Tommy också gjort en förändring i sin kropp!

Annons

– Jag har en ny pacemaker, vet du vad den gör? Om hjärtat börjar slöa till så kickar den igång och börjar rusa så jag får en elchock, visst är det bra? Jag kommer överleva alla!

Med anledning av pacemakern, som är en apparat som hjälper hjärtat att hålla en jämn rytm, får Tommy frågan om han behövt ta bort ”allt det goda i livet”, så som viss mat och vin med mera. Och det visar sig att han har behövt göra en förändring.

– Absolut inte. Nej nej nej nej. Ja, vinet får jag vara försiktig med. Jag kunde gå på krogen och när folk hade druckit ett glas så hade jag druckit en flaska, men det har jag lärt mig att låta bli. Och jag dricker inte hemma och sådär, säger Tommy i podcasten.

FOTO: TV4/Skärmdump, TT

Annons