LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lars Lerin förd akut till sjukhus – svårt skadad efter olyckan med barnen: ”Snett med nacken”

15 aug, 2024
Lars Lerin
Konstnären Lars Lerin har varit med om en otäck olycka hemma på Hammarö.
Han tvingades akut till sjukhus för operation.
– Kunde ha slagit ihjäl mig, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lars Lerins sorg i familjen – första julen utan mamma: “Tomhet”Brand logo
Lars Lerins sorg i familjen – första julen utan mamma: “Tomhet”

Konstnären och tv-profilen Lars Lerin, 70, har det senaste decenniet verkligen hittat in till det svenska folkets hjärtan i och med tv-programmet Lerins lärlingar, Lerins sommarö samt hans julvärdskap i SVT.

Han lever sitt liv tillsammans med den brasilianske dansaren Manoel Junior Marques Lerin, 47, på Hammarö söder om värmländska Karlstad. Tillsammans har de två söner och två tvillingdöttrar.

Lars Lerin opererad efter olyckan i hemmet: ”Det blev dramatik”

Nu rapporterar Nya Wermlands-Tidningen att den folkkära konstnären varit med om en otäck olycka med barnen hemma på Hammarö.

– Jag lekte med barnen här ute på verandan och ramlade baklänges och slog i nacken och svanskotan och så bröt jag en hand, vid handleden, säger han till tidningen.

Olyckan ska ha inträffat på måndagen, och redan på tisdagen tvingades han till en akut operation. När NWT träffar honom är han dock hemkommen från sjukhuset, men fortfarande omtumlad.

Annons

– Som tur var är det vänstern, så jag kan ändå måla, men jag tappade gnistan lite. Jag kunde ju faktiskt ha slagit ihjäl mig också, ifall jag kommit lite mera snett med nacken, eftersom jag drog mig i så där bakåt. Det blev dramatik här, säger Lars Lerin om händelsen och tillägger:

– Jag har en katt som tröstar mig här på bröstet.

Carina Bergfeldt: Lars Lerin och Junior
Carina Bergfeldt gästas av Lars Lerin och Junior i SVT. Karin Törnblom/TT

Lars Lerins kärleksfulla gest mot barnen – skänker pengarna

Nu gäller det för Lars Lerin att vila och läka, eftersom han har en fullspäckad höst framför sig.

Han ska både släppa en bok, göra nya utställningar samt återigen synas i tv-rutan i en helt ny satsning som han varit fåordig om.

Samtidigt ska han hinna med att vara med barnen, som det står klart att han har enormt mycket kärlek för.

Annons

Hänt kunde nyligen rapportera om att han skänker bort massvis med pengar till sina söners idrottsföreningar. Totalt rör det sig om 48 000 kronor som Lars Lerin dragit in via auktioner.

Summan fördelades genom att 27 000 gick till ena sonens innebandyförening och 21 000 till den andre sonens fotbollsförening.

– Det var mer än vad vi kunde hoppas på. Så det får vi vara jättenöjda och jättetacksamma med. Det blir som en extra intäkt för föreningen och något vi kan göra något bra utav. Så det är något som behövs, verkligen, sa Skoghalls klubbchef Markus Linryd till NWT i samband med auktionen.

FOTO: TT

Annons