LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Lars Lerin ursinnig – tycker det kostar för mycket pengar: ”Kalldusch”

25 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Konstnären Lars Lerin utrycker i en ny insändare sitt missnöje angående avgifter på Centralsjukhuset i Karlstad.
”Vem är det som beslutat något så otrevligt?” undrar han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alex Schulmans ekonomiska kris: “Jag har inga pengar”Brand logo
Alex Schulmans ekonomiska kris: “Jag har inga pengar”

Lars Lerin, 70, är förutom konstnär också pappa till de fyra barnen Rafael, 9, och Gabriel, 8, där maken Manoel Junior Marques, 47, är den biologiska pappan. Gemensamt har paret också tvillingflickorna Iris och Gerd som är fem år gamla.

Tillsammans med maken Junior syns Lerin ofta i TV-rutan och vi har tidigare berättat att de nu är igång med att spela in ett nytt program på SVT. Tidigare har de gjort de omtyckta programmen Lerins lärlingar och Lerins sommarö. Den nya tv-satsningen har han hittills varit fåordig om.

Lars Lerin opererades akut – ramlade när han lekte med barnen

Familjen är bosatta i Värmland, närmare bestämt på Hammarö utanför Karlstad. I somras rapporterade vi om att Lars hade blivit förd akut till sjukhus efter en olycka som inträffat när han lekte med barnen hemma på verandan.

Annons

– Jag ramlade baklänges och slog nacken och svanskotan och så bröt jag en hand, vid handleden, sa han då till Nya Wermlands-Tidningen.

Han tvingades genomgå en akut operation och han lämnade sjukhuset omtumlad men ändå tacksam, eftersom det var vänsterhanden som brutits och han fortfarande kunde måla med högern.

Rasar mot orimliga avgiften för vårdpersonalen

I en insändare i samma tidning, NWT, skriver nu en upprörd Lars Lerin om hur orimligt han tycker att det är att vårdpersonalen ska behöva betala parkeringsavgift under arbetstid. Han ifrågasätter rimligheten i att de som tar hand om patienterna ska behöva avstå från en del av sin lön för att överhuvudtaget ha möjlighet att finnas på jobbet.

”Och så denna kalldusch dessutom: Avgiften lär inom kort nästan tredubblas! Borde vi inte i ett anständigt samhälle värdera de människor mer, de som trots allt finns till hands då vi blir sjuka och gamla och behöver hjälp? För dit lär vi komma allesammans en gång, förr eller senare… Även de beslutsfattare som idag försöker spara in pengar på ett så skamligt sätt.”, skriver han i insändaren som är underskriven med signaturen Lars Lerin, Hammarö.

FOTO: TT


Annons