LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lasse Holms attack mot Melodifestivalen – vägrar erbjudandet: ”Det tåget har gått”

22 aug, 2024
Lasse Holm är en riktig legend när det kommer till Melodifestivalen. Fredagen den 23 augusti öppnar ansökningarna inför Mello 2025, men Lasse Holm kommer inte söka in – trots att han fått frågan.
– Nej nej nej, those were the days, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Bergs panik i Björnzone: ”För sent att dra mig ur”Brand logo
Filip Bergs panik i Björnzone: ”För sent att dra mig ur”

Lasse Holm, 80, har som vanligt många bollar i luften. Under sommaren har han hunnit vara ute på en egen turné, samtidigt som han har ansvar för Diggiloo-turnén. Som om inte det vore nog så är även hösten fullspäckad. Hans musikal De e det här vi kallar kärlek går nämligen upp på Göta Lejon med premiär i september.

Lasse födde musikal-idén för 35 år sedan tillsammans med den avlidne vännen och kollegan Torgny Söderberg.

– Torgny saknas och hade varit jättelycklig och glad. Speciellt eftersom våran musikalidé har premiär i Stockholm den 26:e september. Den kvällen tittar han nog ner på oss och säger "Bra jobbat, bra jobbat".

Lasse Holm om musikalen De e det här vi kallar kärlek

De e det här vi kallar kärlek går nu alltså in på sin andra vända efter att ha spelats i Malmö under våren. Musikalen är ren och skär schlager och man kan räkna med att hits som Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise och Diggiloo Diggiley garanterat kommer vara med.

FOTO: MAGNUS STRÅBERG

Något som dessa hits har gemensamt är att de alla har varit med i Melodifestivalen och under 18 års tid var Lasse Holm synonym med musiktävlingen. Men att ställa upp i "Mello" igen är inget som kommer hända för Lasses del.

Annons

– Nej nej nej, those were the days. Så nej nej nej, aldrig, Mello är långt långt borta för mig, säger Lasse till Hänt.

Fredagen den 23 augusti öppnar ansökningen inför Melodifestivalen 2025 och inför nästa säsong har SVT infört en hel del ändringar. Bland annat ska låtarna släppas på radio och streamingtjänster redan innan de ens varit med i sin deltävling.

Lasse tycker att Mello var bättre på hans tid.

– Nej men alltså jag är ju old school. På min tid var det kuvert som skulle sprättas och ingen fick veta någonting. Det var fruktansvärt hemligt och om något bidrag av någon händelse råkat spelas i någon lokalradio långt ner i södra Sverige, då var den diskad direkt.

– Nej men jag älskade Mello under de här åren jag var med. Jag var med 18 år och jag har vann fem gånger, jag kom tvåa fem gånger.

Lasse Holm tackar nej till Melodifestivalen

Att Lasse tycker att han gjort sitt i Mello är med andra ord en sak som är säker. Faktum är att han till och med fick frågan om att ställa upp i tävlingen nyligen.

Annons

– Men jag blev nästan rörd för några månader sedan, jag fick en förfrågan från en av de största låtskrivarna i Mello. Han skickade en låt och sa "fan Lasse, det hade varit coolt om du hade velat ställa upp med den här låten", och jag blev ju väldigt rörd och glad och tacksam för det var så gulligt, berättar Lasse och fortsätter:

– Jag skrev till honom och tackade för hans härliga inställning till mig som artist i Mello, men det tåget har gått för längesedan.

Varför det?

– Nej men vad tror du, man har väl en viss självrespekt, säger Lasse och skrattar.

– Jag har ju vunnit fem gånger, ska jag ställa mig som artist och sjunga någon annans låt? Och åka ut med badvattnet?, fortsätter han.

FOTO:

Annons