LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Lasse Kronér chockad av arvet – hade ingen aning: ”Det kan inte stämma”

13 aug, 2024
Två närbilder på Lasse Kronér.
Lasse Kronér och Ingvar Oldsberg var kollegor och nära vänner.
Precis som för många var det en stor sorg för Lasse när vännen gick bort.
Nu visar det sig att Kronér dessutom fått ta del av Oldsbergs arv.
– Jag är glad att han tänkte på mig, säger Lasse till Hemmets Journal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilssons 30 år gamla minne med Lasse Berghagen – blir märkbart rörd av tankenBrand logo
Tommy Nilssons 30 år gamla minne med Lasse Berghagen – blir märkbart rörd av tanken

Programledaren Lasse Kronér, 61, känner vi igen från bland annat Bingolotto och Doobidoo. I sommar har också nya allsångskonceptet Lasse på slottet haft premiär, där folkkära artister bjudits in till Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

En av Lasses bästa vänner var tv-legendaren Ingvar Oldsberg och duon var förutom vänner även nära kollegor. Det var därför en enorm sorg för Lasse när Ingvar fick bort i februari 2022.

Lasse Kronér i chock efter Ingvar Oldsbergs arv

Till Hemmets Journal har han berättat han om saknaden.

– Jag saknar honom jättemycket. Han var viktig för mig och vi hade alltid roligt tillsammans när vi träffades, säger Lasse.

För ett tag sen fick Lasse ett chockande besked gällande Ingvar. Ett advokatkontor ringde nämligen honom och det visade sig att Ingvar hade lämnat efter ett arv till Lasse.

– Först sa jag: ”Nej nej, det kan inte stämma.” Sedan fick jag veta att arvet består i att jag ska leta upp platser som kan ligga var som helst i världen. Till varje resmål får jag fyra ledtrådar. Första ledtråden löd: ”Den som bär lin mellan grader och prästerskap.”

– Det är typiskt Ingvar och jag är glad att han tänkte på mig. Det ska bli himla roligt att få leta upp de olika platserna. På varje resmål får jag sedan nya ledtrådar till nästa, har han sagt till Hemmets Journal.

Lasse Kronér med i nytt SVT-program

Ingvar hade alltså skapat en På Spåret-resa, som nu är gjord. De som också fick ta del av samma arv var Ingvars son Staffan Oldsberg, 55, Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren, 72, och Tommy Engstrand som dock gick bort 2021, skriver Aftonbladet.

Annons

Gänget träffades på Stockholms centralstation och första ledtråden tog dem till London.

– Vi for ut på en resa som var helt sinnessjuk och magisk. Jag trodde inte den skulle vara så omfattande, jag tänkte att vi kanske skulle börja i Uppsala och sedan vidare till Visingsö. Jag trodde i min enfald att det var en Sverigeresa. När vi knäckte London så insåg jag att vi skulle till städer som var viktiga för Ingvar, säger Lasse till Aftonbladet.

SVT var med och filmade resan som kommer bli en del av en ny dokumentär om Ingvar Oldsberg. Den kommer sändas i två delar i början på september.

FOTO: TT, TV4/Skärmdump

Annons