LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Lasse Kronérs starka reaktion – efter nya beslutet om Doobidoo

21 aug, 2024
Doobidoo är tillbaka med sin 19:e säsong, och i år med en stor förändring inför premiären.
För Hänt berättar programledaren Lasse Kronér om sin stora glädje.
– Skitroligt att det blev så, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Den folkkära programledaren Lasse Kronér, 61, har genom åren lett flera stora program, som Bingolotto, Smartare än en femteklassare och inte minst populära Doobidoo!

Lasse har programlett samtliga säsonger, och alldeles snart börjar den 19:e.

– Det är underbart, jag är ypperligt lyckligt lottad att få göra detta och att folk fortfarande tycker om det och sätter på teven. I dagens medieläge är det nästan helt sinnessjukt att vi har de tittarsiffrorna som vi har haft genom åren, att vi kan behålla dem. Det är nästan helt osannolikt, säger Lasse när Hänt når honom.

Extra glad är han också för en stor förändring som sker i och med årets säsong!

Lasse Kronérs känga till kanalen

Sedan Doobidoos premiär 2005 har programmet sänts på fredagar i SVT, men inför säsongen 2022 bytte SVT dag till lördagar. Det var något som Lasse inte alls var nöjd med.

Annons

– Jag är så jävla trött på att det sitter 14-åriga chefer där uppe i Stockholm som inte har en jävla aning om vad folklighet är, sa han då till Aftonbladet.

Trots bytet av dag fortsatte Doobidoo ha lyckade tittarsiffror, något som Lasse var glad och tacksam för, berättade han för Hänt. Men han förstod inte beslutet.

– Alltså jag förstår fortfarande inte SVT:s tankar. Framförallt inte när man sätter ett program som lika gärna kunde legat på lördagarna, men det är ju deras beslut och problem, sa Lasse då.

Men till Lasses stora glädje är programmet nu tillbaka på fredagarna igen, något som han menar är hans egen förtjänst!

Ändringen i Doobidoo – Lasse Kronér fick sin vilja igenom

– Det var jag som tjöta till mig det. Jag har alltid tyckt att Doobidoo är ett fredagsprogram, det känns som att det ska ligga där faktiskt. Jag har jobbat lite för att vi ska komma tillbaka på fredagarna så det var kul att det blev så tycker jag, säger Lasse nu till Hänt.

Annons

Han berättar att han har pratat med SVT om att byta tillbaka, och att de nu också tyckte att det skulle fungera. Lasse menar att han förstår att kanalen ville testa något nytt efter så många år, och att de betett sig fantastiskt när han fört fram sin önskan.

– Det är inte jag som har bestämt det, men jag har fått min stämma hörd så då tog dom tillbaka programmet. Vi kom överens om det så det är skitroligt att det blev så.

Huruvida ändringen kommer påverka tittarna eller tittarsiffrorna har han däremot svårt att spekulera i.

– Jag har ingen aning, alltså idag vet man inte. Förr i tiden så visste man väldigt mycket att fredag 20.00 var primetime. Och den tiden gillade jag att ligga på.

FOTO:

Annons