LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Leif GW avslöjar svindlande månadslönen – så mycket ger han bort: ”Klarar mig”

16 aug, 2024
Leif GW Persson har många bollar i luften och kan unna sig en miljonlön varje månad.
Nu berättar han för Hänt vad han gör med pengarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson miljonlön – så mycket tjänar han i månadenBrand logo
Leif GW Persson miljonlön – så mycket tjänar han i månaden

Kriminalprofessorn Leif GW Persson, 79, är en av Sveriges mest folkkära tv-personligheter och under det här året har det hänt mycket i hans liv.

Det hela började med att han avslöjade i direktsändning att han slutar i Nyhetsmorgon, något som kom som en chock för alla inblandade där och då. Men i efterhand har GW förklarat att det helt enkelt berodde på hans nya program Veckan som han gör tillsammans med parhästen Camilla Kvartoft, 56, på SVT.

När Hänt träffar Leif och Camilla på SVT:s presentationsdag för höstens program berättar de att de är väldigt glada över att få jobba tillsammans igen.

– Det kändes bra när vi spelade in, det kändes bra hemma i tv-soffan. Vi har väldigt bra samarbete, det har vi haft sedan första början, säger Camilla till Hänt.

Annons

Sanningen om Leif GW Perssons avhopp från Nyhetsmorgon

Fördelen med Veckan är att GW sparar mycket tid. I Nyhetsmorgon hade han livesändningar två dagar i veckan och i princip all hans vakna tid gick till att förbereda sig inför programmen.

Veckan kör på fram till 2:a oktober och sedan är det uppehåll fram till i vår, vilket är utmärkt för GW eftersom han då får tid för återhämtning och att ägna sig åt sitt favorit-intresse; att skriva böcker.

– Då får man ju tid att göra annat också. Som i mitt fall: skriva böcker, för det hann jag inte med tidigare. Men det har jag ju tagit upp nu igen. Det går ju långsamt som fan och det beror ju på att jag inte gjort det på länge. Men förhoppningsvis ska jag snabba upp mig på det också, berättar GW för Hänt.

Leif GW Perssons ekonomi – avslöjar månadslönen

Den folkkära kriminologen har med andra ord skrivit en hel del böcker i sina dagar. Leif GW Persson debuterade som författare redan 1978 med boken Grisfesten och sedan dess har han släppt ännu fler och tjänat stora summor pengar. Rekordåret var 2016 när hans böcker omsatte 23,5 miljoner kronor.

Annons

– Ja, jag har ju bra ekonomi naturligtvis. Jag är gammal, jag har inga särskilda utgifter, jag har inga skulder, jag tjänar mycket pengar. Så nej jag har inget att klaga på, säger han till Hänt och fortsätter:

– Att jag tjänade dubbelt så mycket för fem år sedan, det spelar väl ingen roll. Jag har fortfarande så jag klarar mig.

En väldigt fin egenskap som GW besitter är att han är väldigt generös och Hänt har tidigare rapporterat om att han gett fina gåvor till sina barnbarn. Men nu berättar han att hans pengar även går till andra behövande.

– Ja, inte bara till barnbarnen, utan till annat också. Men jag tar ut en miljon i månaden och det klarar jag mig på, säger GW till Hänt och konstaterar:

– Ja, så det går ju bra. Men jag ger bort det mesta faktiskt.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT

Annons