LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Leif GW Perssons hårda krav på kollegan Camilla Kvartoft – inför återföreningen: "Ifrågasätter"

06 aug, 2024
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft
Camilla Kvartoft har jobbat nära Leif GW Persson i många år – nu syns dem tillsammans igen i nya programmet Veckan. För Hänt avslöjar Camilla hur det är att jobba med Leif bakom kulisserna.
Annons
Leif GW Persson om hälsan: ”Jag har svårt att gå”Brand logo
Leif GW Persson om hälsan: ”Jag har svårt att gå”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nu är Leif GW Persson, 79, och Camilla Kvartoft, 56, tillbaka i rutan med ett nytt program vid namn Veckan. Sex år efter Veckans brott, programmet som doun ledde och redde ut de brännande frågorna kring kriminalitet och brott.

Likaså kommer vi denna gång få se Leif och Camilla reda ut frågor kring kriminalpolitik och åtgärder för att bekämpa brottsligheten, berättar Camilla i en ny intervju med Hänt.

Under premiären, den 14 augusti, rivstartar programmet och gästas av rikspolischefen, Petra Lundh.

– Första programmet kommer handla om hur polisen har fått mycket mer resurser på senare år, för att kunna lösa fler brott. Men det har de inte lyckats med, så det ska vi diskutera, säger Camilla.

Camilla Kvartoft om Leif GW Persson: "Otroligt kunnig"

Leif och Camilla har som sagt tidigare varit kollegor och nu ska de jobba tillsammans igen. För Hänt berättar Camilla hur det är att vara kollega till den folkkära kriminologen.

Annons

– Det är väldigt roligt att jobba med Leif. Jag menar, Leif är ju otroligt kunnig, har förmågan att lyfta blicken och analysera vår samtid på ett vasst och underhållande sätt, säger hon och fortsätter:

– Jag vill påstå att Leif är Sveriges största Tv-personlighet. Hans formuleringsförmåga, hans humor och hans kunskap, den kombinationen gör att det är otroligt roligt att intervjua honom och samtala med honom. Han kan göra svåra samhällsfrågor begripliga och han gör sig inte till utan är sig själv. Det är det som är anledningen till att folk tycker så mycket om honom tror jag. Han säger som det är.

Leif GW Perssons krav på kollegorna

Men Leif ställer också en del krav på sina kollegor. Det handlar främst om att man måste vara skarp. Camilla berättar att hon tror att anledningen till att hon blev vald till att vara vid hans sida för 14 år sen, var för att hon gav honom lite motstånd och ifrågasatte honom.

Annons

– Han ställer liksom krav på en, att man lyssnar, att man är alert och att man också kan ge honom lite motstånd och ifrågasätta, berättar Camilla.

Förhoppningen med det nya programmet är att bredda förståelsen. Leif och Camilla vill att tittarna ska få förståelse för de bakomliggande, historiska orsakerna.

– Samhället har ju utvecklats en hel del under den här tiden, det vill säga gängkriminaliteten har ju blivit grövre. Den organiserade brottsligheten har växt fram och det påverkar ju hela samhället. Så det kommer även påverka vårt program, förklarar Camilla.

FOTO: Skärmdump TV4/SVT

Annons