Leif GW Perssons ilska – kritiken mot vaccineringen i Sverige
I en intervju med Aftonbladet kritiserar han Sverige för att vaccinera invånarna långsamt.
– Jag måste ha det, jag har suttit hemma i ett år nu, säger han.
Leif GW Persson är en känd kriminalare som brukar kommentera brott i tv på bästa sändningstid.
Han har blivit omtalad för att vara väldigt frispråkig i tv och han säger verkligen alltid exakt vad han tycker och tänker. När han nu pratar med Aftonbladet fortsätter han i samma spår och sparar inte alls på kritiken, denna gång gentemot Sveriges vaccinering när det gäller covid-19. Kriminalaren tycker nämligen att det går alldeles för långsamt på den punkten i Sverige.
Än så länge kan inte alla vaccineras i Sverige. De första som får ta vaccinet är boende och personal på särskilda boenden, den som har hemtjänst samt vård- och omsorgspersonal som får vaccinet.
Vill flytta ifrån Sverige
Detta är därför anledningen till att GW inte fått ta vaccinet än, då han inte tillhör någon av de grupperna. Men han menar på att en flytt från landet vore det bästa för honom, så att han kan få vaccin.
– Jag funderar på att flytta till Israel, för där har tydligen alla fått det. I den här takten kommer det dröja i Sverige, säger han.
– I Storbritannien vaccineras 100 000 om dagen, och danskarna har vaccinerat tio gånger fler än vi.
Trött på att leva isolerad
Leif har varit isolerad en lång tid, sedan dess att pandemin startade. Han tycker att det är oerhört jobbigt och långtråkigt och säger att han inte klarar av att fortsätta leva såhär.
– Jag måste ha det, jag har suttit hemma i ett år nu, säger han till Aftonbladet.
Men trots att han är isolerad är han ändå med i Nyhetsmorgon på TV4 ett par gånger i veckan, tack vare teknik som möjliggör att han kan vara med på länk utan att lämna hemmet. Detta ser han som små ljusglimtar i den annars grå vardagen.
– Två gånger i veckan kommer det hit en fotograf från TV4, som är helt inplastad i skyddsutrustning. Det är nästan den enda mänskliga kontakten jag har, säger han till tidningen.