Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!
Leif Silberskys enorma arv – så fördelas förmögenheten
Framgångarna i landets alla domstolar och rättssalar gav honom mycket pengar.
Nu har hans testamente blivit offentligt.
Den välkände advokaten Leif Silbersky, som deltagit i flera av Sveriges mest uppmärksammade brottmål, avled i december efter en tids sjukdom.
Han blev 86 år gammal.
Leif ska ha gått bort fridfullt i sitt hem, omgiven av sin närmaste familj. Vid hans sida fanns hans älskade hustru Rita, deras två barn, Eva och Thomas, samt hans barnbarn.
”Genom sin långa och framgångsrika karriär blev han en förkämpe för individens rättigheter och en röst för de som ofta stod ensamma mot systemet”, skrev familjen enligt Aftonbladet.
Leif Silberskys enorma förmögenhet
Leif Silbersky började som familjejurist, men det var som brottmålsadvokat han byggde sitt nationella rykte.
Efter att ha jobbat länge och hårt inom branschen blev han både folkkär och väldigt förmögen.
När Silbersky avled var hans tillgångar betydande, menar Expressen, som tagit del av det offentliga testamentet som ännu inte registrerats.
Han och hans hustru Ritas gemensamma bostad i centrala Stockholm värderades till 15 miljoner kronor, där Silberskys del var värd hälften. Den andra hälften är Ritas.
Silbersky ska också haft runt en halv miljon kronor i tillgångar på olika bankkonton. I olika värdepappersdepåer ska han ha haft tillgångar uppemot en 38 miljoner kronor.
Summan av hans tillgångar uppgick till 46,4 miljoner kronor.
Videos från Hänt
Leif Silberskys arv – testamentet är nu offentligt
I det gemensamma testamentet, som han och Rita upprättade bara en månad innan Silberskys död, förklarade paret att deras yttersta vilja var att om någon av dem avlider så skulle all kvarlåtenskap tillfalla den överlevande maken med fri förfoganderätt.
Därefter står bröstarvingarna, sonen Thomas och dottern Eva, på tur.
Makarna skriver också i testamentet att barnen fått gåvor under deras liv. Paret har som ambition att barnen ska få lika mycket och därför ska gåvorna inte räknas av mot det de senare får genom testamentet.
FOTO: TT