ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lena Olin anmäld i lägenhetshärva – riskerar vräkning: ”Mögel och stank”

24 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Hollywoodstjärnan Lena Olin äger flera lyxiga boenden i Sverige.
I Stockholm har hon också en hyresrätt och den anklagas hon missköta och hyra ut svart.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lena Olins dotter Tora stoppad – misstogs för att vara sin mammaBrand logo
Lena Olins dotter Tora stoppad – misstogs för att vara sin mamma

Skådespelerskan Lena Olin, 69, växte upp med skådespeleriet. Hon fick sitt stora genombrott med Ingmar Bergmans film Efter repetitionen år 1984. Sedan 1994 är hon gift med filmregissören Lasse Hallström, 78, och de har dottern Tora Hallström, 29, tillsammans.

Hyrt lägenheten sedan hon var 24 år

På senare tid har det dock varit en del skriverier om Lena Olins lägenhet.

Kontraktet för lägenheten som skådespelerskan anklagas missköta är daterat 1979. Lägenheten det rör sig om är en tvåa på 69 kvadratmeter belägen vid Tessinparken på Gärdet i Stockholm.

Lena var 24 år gammal när hon signerade hyresavtalet. Några år senare träffade hon alltså Lasse, de gifte sig och valde sedan att ta det stora steget att flytta till USA. Trots detta sade Lena inte upp kontraktet på lägenheten på Gärdet.

Lena Olin och maken Lasse Hallström på premiären av ABBA Voyage i London. FOTO: Richard Young/Shutterstock

Började bubbla i Lena Olins grannes tak

Förra året upptäckte en kvinna i 70-års åldern att det börjat bubbla i hennes tak. Hon bor precis under lägenheten som Olin fortfarande står som hyresgäst på. Upptäckten gjorde att hon hörde av sig till hyresvärden, som då begärde en okulär besiktning.

Annons

När besiktningen gjordes upptäcktes allvarliga skador som missfärgade väggar, mögel, höga fuktvärden och en illaluktande odör i skådespelerskans hyresrätt.

Grannarna i huset har uppgett att de inte sett Lena på flera år, enligt dokument som hyresvärden skickat in till domstolen. Istället berättar både grannar och de hantverkare som varit på plats för att mäta fuktskadorna att andra, yngre personer har bott i lägenheten.

Skadorna kostar över en halv miljon att åtgärda

I februari i år publicerade den privata hyresvärden en kungörelse, efter att inte ha fått tag på Lena trots gedigna försök. I den står det att kostnaderna för att reparera lägenheten omfattar över en halv miljon kronor.

Om Lena Hallström Olin inte godtar uppsägningen och/eller inte avflyttar per den 1 oktober 2024 kommer en ansökan om att hyresförhållandet ska upphöra att inges till Hyres- och arrendenämnden i Stockholm.

Men hon återkom aldrig, och nu den 10 oktober lämnades ansökan in till domstolen. Nu vill alltså hyresvärden vräka Lena, och han listar skälen till vräkningen enligt följande:

• Att hon inte tagit hand om lägenheten – och inte sagt till hyresvärden att den är vattenskadad.

• Att hon hyrt ut lägenheten utan tillstånd.

• Hon har inget behov av lägenheten eftersom hon har tillgång till flera andra bostäder, bland annat en 700 meter bort.

FOTO: TT från filmen Hilma av Lasse Hallström

Annons