LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Lena Olin i utdragen arvstvist med familjen – kräver att få mångmiljonvillan

10 sep, 2024
Det är allmänt känt att Lena Olin är mitt uppe i en infekterad arvstvist med sin bror.
Nu lägger hon fram nya argument för att broderns testamente ska strykas och att hon ska få lyxvillan i Skanör-Falsterbo.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy NilssonBrand logo
Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy Nilsson

Skådespelaren Lena Olin, 69, och filmregissören Lasse Hallström, 78, har varit gifta sedan 1994 och än idag är kärleken stark. Paret, som delat stora delar av sitt liv tillsammans, har även dottern Tora Hallström, 29, tillsammans.

Lena växte upp tillsammans med sin bror Mats Olin. Han var den som sjöng låten Jag tror på sommaren från 1967, en låt som skrevs av Mats och Lenas pappa Stig Olin.

När föräldrarna dog 2004 respektive 2008 ärvde Lena och Mats familjens exklusiva mångmiljonvilla i Skanör-Falsterbo. År 2004 ska det ha skrivits ett testamente där Mats skrev att allt han äger – inklusive hans halva av huset – ska gå till två släktingar, och Lena lämnades arvslös.

Lena Olins ilska efter arvstvisten

Men vad som inte kom ned i skrift är att Lena och Mats ska ha haft en muntlig överenskommelse. Lena skulle få huset och Mats skulle få intäkterna från pappa Stigs musikrättigheter.

Annons

Mats gick bort förra året och sedan dess har arvstvisten varit ett stort problem. Lena menar att den muntliga överenskommelsen borde gälla medan de två släktingarna (som ärver huset av Mats) står på sig att de vill ha sin del av arvet.

Detta har gjort att att Lena Olin tagit saken till domstol.

Och nu har hon skickat in en lista med argument för varför testamentet ska ogiltigförklaras, och att hela huset i stället ska gå till henne.

Lena Olins kritik mot testamentet

Enligt uppgifter till Expressen ifrågasätter Lena Olin flera detaljer i testamentet. Bland annat de två vittnena som fanns tillgängliga när testamentet skrevs. Dessa personer går inte att få tag på idag.

”Det går (...) inte att identifiera vittnena, vare sig vid namn, yrke eller hemvist. Med det menar Lena Olin Hallström att det är oläsligt och inte går att utröna vilka personer som bekräftat handlingen med sina namn.”, står det.

”Testamentsvittnena har eftersökts utan framgång. Testamentsvittnena förefaller ha arbetat på Handelsbanken vid Fridhemsplan (...). Lena Olin Hallström har emellertid varit i kontakt med (banken) och det är ingen som känner till vittnena”.

Se huset här!

FOTO: Patrik C Österberg / TT, WIXTRÖM JIMMY/Aftonbladet

Annons