LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lena Olins svåra hälsoproblem – berättar om allvaret: ”Olika slags monster”

28 okt, 2024
Lena Olin har under sitt liv kämpat med sin psykiska hälsa. Nu berättar skådespelerskan.
– Jag är väldigt ångestbenägen, säger Lena till Femina.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lena Olins dotter Tora stoppad – misstogs för att vara sin mammaBrand logo
Lena Olins dotter Tora stoppad – misstogs för att vara sin mamma

Den framgångsrika skådespelerskan Lena Olin har medverkat i båda svenska och internationella produktioner. Hollywood-stjärnan är idag 69 år och har inga planer på varken att gå i pension eller lägga karriären bakom sig.

I en intervju med Femina berättar Lena nu om hälsan och klimakteriets påverkan.

Lena Olin om klimakteriet: ”Inte något jävligt”

Att åldras som kvinna i filmbranschen är inte okomplicerat, och Lena hyllar kollegan Naomi Watts för hur hon pratar öppet om klimakteriet.

– Det är fantastiskt med sådana som Naomi som jobbar med det här och försöker ge det ett ansikte. Att man talar om det är jätteviktigt, för det drabbar ju alla.

Lena själv hade inga större klimakteriebesvär, utan kunde till och med se fördelar med de olika symptomen.

Annons

– Det var inte så dramatiskt. Jag kom i klimakteriet ganska sent. Jag blev varm ibland, och jag är så frusen av mig att jag tyckte det var ganska skönt. Och så gick jag upp lite i vikt, och det var inte alls dumt, för jag kan bli ganska tunn, speciellt när jag stressar, har mycket ångest och jobbar mycket. Så det var faktiskt inte något jävligt för mig.

Lena Olin har levt med ångest: ”Kämpat i hela mitt liv”

Däremot har Lena svårt att veta om hon drabbades av den ångest som många kvinnor i klimakteriet lider av, eftersom ångest är något hon tvingats leva med och hantera enda sedan ungdomen.

– Jag är väldigt ångestbenägen, jag har kämpat med det i hela mitt liv, och lärt mig att leva med det. Jag är gladlynt, och tycker att det är hemskt roligt att leva, men jag har handskats med ångest i hela mitt liv, sen tonåren. Ångest kommer som olika slags monster, så jag vet egentligen inte vad som var klimakteriet och inte, säger hon och fortsätter:

– Jag har stor respekt för de som tar hormoner. Jag har en väninna som sa att ”jag vet att det kan vara farligt och cancerframkallande, men jag vill inte leva en dag till om det ska vara så jävla jobbigt som jag har det nu”.

FOTO: TV4 / Karin Törnblom/TT

Annons