LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Lena PH och Tomas Ledins hemliga relation avslöjad – efter alla spekulationer

24 aug, 2024
lena ph tomas ledin
Lena Philipsson och Tomas Ledin har ett okänt förflutet visar det sig i säsongspremiären av Vilket liv.
– Du var så fin, säger Lena till Tomas i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så blåser Tomas Ledin fansen – folkkära artistens galna skämtBrand logo
Så blåser Tomas Ledin fansen – folkkära artistens galna skämt

Tomas Ledin, 72, är en av Sveriges mest folkkära artister med flera hits som bland annat En del av mitt hjärta och Sommaren är kort. Än har stjärnan inga planer på att gå i pension – något titeln till hans nysläppta album Viker inte ner mig än vittnar tydligt om.

Tomas har underhållit Sverige i flera decennier, något som nu hyllas i säsongsstarten av TV4:s Vilket liv. Där får han hälsningar och kärleksförklaringar från kollegor, familj och vänner samtidigt som man ser tillbaka på stunder från åren i rampljuset.

I ett av inslagen tar programledaren Renée Nyberg, 57, upp Tomas Ledis initiativ Rocktåget. Precis som det låtar är det artister som tågar genom Sverige för att ”rocka”, eller ja, uppträda på scenerna runtom i landet. Något som gick av stapeln redan 1991, och då var Lena Philipsson, 58, och Niklas Strömstedt, 66, de första att bli medbjudna. I programmet får vi höra Lena berätta om tiden.

Annons

– Jag var väldigt hedrad över att få frågan. Det kändes väldigt magiskt och stort, säger artisten och förklarar vidare att perioden dock inte var helt lätt för henne.

Lena Philipsson och Tomas Ledin okända relation – lärde känna varandra redan 1991

Hon var vid tillfället 25 år och rebellerade lite mot sina klassiska svenska hits – och vägrade sjunga dem. Istället var det hårdrock Lena insisterade på att ha med i sina föreställningar, något som inte alltid gick hem hos fansen.

– De här svenska schlagerlåtarna de fanns inte på kartan utan jag sjöng och led, kämpade mig vidare. Jag skulle göra de här låtarna, utbrister Lena i Vilket liv.

– Ja, du var så stark! Jag var så imponerad av dig att du bara körde din grej, flikar Tomas då in.

lena philipsson och tomas ledin unga
Niklas Strömstedt, Tomas Ledin och Lena Philipsson inför turnén <span data-lab-italic="italic" class="italic m-italic">Rocktåget</span> 1991.

Under tiden ska artisterna ha kommit varandra väldigt nära.

– Du har alltid varit så omhändertagande och mån om att man ska må bra och sådär. Du såg ju att jag kämpade och slet för min grej, men du tog mig åt sidan och bara ”det blir jättebra, det kommer att bli bra det här, man måste experimentera”. Du var så fin. Lena fortsätter:

Annons

– Sedan var det ju en del party och fest och sådär, jag kände ju att det var väldigt kul. Ett otroligt kul sätt att resa på.

Om det någonsin var mer än en fin vänskap vet nog bara dem. Idag är Tomas vilket fall lycklig gift med sin Marie Ledin, 67, sedan över 40 år tillbaka. Tillsammans har de sönerna John och Theo som idag är 35 och 32 år gamla. Enligt Hänts senaste uppgifter är dock Lena singel, men har även hon hunnit beta av en del relationer genom åren. Tillsammans med exet Måns Herngren har hon dottern Saga Herngren och sonen Noa Månfare Herngren.

FOTO: TT

Annons