LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Lena Philipsson byter karriär – bekräftar lyckan: ”Jag är väldigt glad”

11 okt, 2024
Lena Philipsson kan äntligen berätta om en glad nyhet! Hon har nämligen gått och blivit skådis!
“Det känns jättespännande”, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

7 saker du vill veta om Lena PhilipssonBrand logo
7 saker du vill veta om Lena Philipsson

Det händer mycket roligt i Lena Philipssons, 58, liv just nu. Först och främst har hon blivit en del av Roxette tillsammans med Per Gessle, 65. Att ta in en ersättare till Marie Fredriksson är något som Per Gessle funderade över länge, men tidigare i år bestämde han sig – och det blev Lena!

– Jag har behövt tid på mig, också för att hitta rätt röst, sa Per Gessle i Efter fem och fortsatte:

– Jag har ruvat på den här tanken i många år – hur jag ska förvalta Roxette-katalogen på ett bra sätt. Det som är fantastiskt med Roxette-låtarna är att de lever fortfarande. De kommer nya människor som gillar dem.

Lena Philipson bekräftar lyckan!

Men det här är faktiskt inte det enda som hänt i Lenas liv den senaste tiden! Nu har hon nämligen blivit skådespelerska också. I november går tv-serien upp på Viaplay och den heter På gatan där jag bor.

Annons

Lena spelar huvudrollen som singelmamman och änkan Nina, som bor med sina två tonårsbarn i ett idylliskt villaområde. Hon har tidigare förlorat sin man och grannarna, som stöttat henne i sorgen då, vänder sig plötsligt mot henne när Nina söker kärleken på nytt.

“Det känns jättespännande att serien äntligen ska ha premiär. Jag är väldigt glad över att jag fått möjlighet att testa att skådespela i ett drama”, säger Lena Philipsson i ett pressmeddelande.

Hon spelar tillsammans med en rad kända skådespelare så som Leif Andrée, Kajsa Ernst och Claudia Galli Concha.

“Jag hoppas att tittarna kommer att gilla serien. Den handlar om vanliga människor i ett villaområde, i en mindre stad”, säger Lena Philipsson.

Lena Philipssons avslöjande om kärleken

När det kommer till privatlivet lever Lena som singel och hon har två vuxna barn som hon fick tillsammans med exet Måns Herngren. Paret gifte sig 1993 men gick skilda vägar år 2002, och idag är de istället mycket goda vänner.

Men Lena har såklart även haft fler relationer – med fler kända personer. Det är bland annat med Martin Björk, Per Holknekt, Anders Dahlberg och Pierre Leander.

Men nu är hon alltså singel, detta berättade hon i våras, när hon gästade P4 Extra.

– Jag är inte i en relation. Jag har blivit lite svårflörtad, sa hon då.

FOTO: Sophia Olsson, Karin Törnblom/TT

Annons