LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lill Lindfors drabbad av kronisk sjukdom – tvingad att medicinera varje dag

31 aug, 2024
Lill Lindfors
Lill Lindfors har kämpat med den kroniska sjukdomen i över tio år.
Hjärklappningar och bröstsmärtor är något hon måste hantera:
– Man ska vara observant på alla symtom, säger hon till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem kamerablixtar med Rolf LassgårdBrand logo
Fem kamerablixtar med Rolf Lassgård

Den folkkära artisten Lill Lindfors, 80, har varit artist i över 60 år – på hennes meritlista hittar vi ett flertal framgångsrika shower på anrika Berns salonger i Stockholm. Inte nog med det, Lill var dessutom den första svenska kvinnliga artist som gjorde ståupp-komik i Sverige.

Trots att Lill håller igång för fullt när det kommer till karriären har hon på ålderns höst börjat fundera på ett liv bortom scenen.

– Oh ja, det har jag börjat fundera på. Men musiken och skapandet är en sådan stor del av mitt liv. Däremot kommer jag inte ta på mig lika många jobb som jag har gjort tidigare. Jag tänker att jag vill trappa ner lite. Men jag har bokningar fram till i vår, men det är inte lika tight som förr, har Lill tidigare sagt till Aftonbladet.

Annons

Lill Lindström drabbad av den kroniska sjukdomen

För en artist som Lill är det viktigt att kroppen fungerar, eftersom det är det som hennes instrument. Men för ungefär 10 år sedan fick Lill hjärtklappningar och det kändes som att hjärtat hoppade, berättar hon för Expressen.

Det visade sig vara sjukdomen Hypertyreos som spökade, vilket Lill fick reda på efter ett snabbt blodprov. Sjukdomen innebär att ämnesomsättningen ökar och kroppen går på högvarv.

Som tur var upptäckte Lill sjukdomen tidigt och hon mår bra idag, men regelbundna hälsoundersökningar för att se till så allt fungerar som det ska.

– Jag fick behandling och idag mår jag jättebra, säger Lill och fortsätter:

– Det var inte så att jag hade problem med ögonen, darrningar eller struma. Det gick inte så långt.

Nu tar Lill medicin, ett slags konstgjort sköldkörtelhormon, varje dag, för att se till att inte bli värre.

Lill vill dessutom uppmana alla kvinnor att hålla ett extra öga på symtom, för att dem på samma sätt som henne kan fånga sjukdomen i god tid.

– Jag tycker att man ska vara observant på om man blir andfådd, får bröstsmärta eller tryck över bröstet. Över huvud taget tycker jag att man ska vara observant på alla symtom som är nya, avslutar hon.

FOTO: TT

Annons