LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Linda Bengtzings 10-årige son Nils rånad – rasar efter händelsen: ”Förjävligt”

24 jul, 2024
Under tisdagskvällen blev Linda Bengtzings son, Nils ”Nisse”, rånad.
Nu berättar de om incidenten och uppmanar att folk ska höra av sig om de sett någonting.
– Det är förjävligt säger Linda i ett videoklipp på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linda Bengtzings fina stöd till sonen Nisse efter tuffa kampenBrand logo
Linda Bengtzings fina stöd till sonen Nisse efter tuffa kampen

Linda Bengtzing, 50, är en av Sveriges största schlagerdrottningar. Men vid sidan om livet som artist lever Linda ihop med Peter Ståhlgren som hon har barnen Vera, 15 och Nils ”Nisse”, 10, tillsammans med.

På sin Instagram brukar Linda dela med sig om det som händer i hennes privatliv samt hennes artistliv. Tidigare i år skrev hon ett öppenhjärtligt inlägg om hur hennes kropp förändrats sedan hon blev mamma, som hyllades av flera av hennes följare.

Nu har hon publicerat ett helt nytt inlägg med en helt annan ton – hon berättar att hennes son råkat ut för en riktigt tråkig händelse.

Linda Bengtzings son rånad: ”Förjävligt”

I videoklippet på Instagram berättar Linda och Nils att han bestulen på sin elsparkcykel under tisdagskvällen nära deras hem i Tyresö.

– Då kom det två tjejer fram till mig och puttade av mig från min elspark och åkte ifrån mig, så den är snodd, rånad, säger Nisse och fortsätter berätta att tjejerna ska ha puttat av honom sparkcykeln och att de var i övre tonåren.

Annons

Mamma Linda tar vid och förklarar att det är hemskt att det inte går att lita på andra människor.

– Så Nisse blev alltså rånad igår på sin sparkcykel. Inte bara är det förjävligt att barn rånar barn, men att med våld putta av honom och skada honom. Inte bara fysiskt utan att han kanske inte vågar delvis inte lita på folk och inte vågar ge sig ut i...hemma där man ska vara trygg. Det är förjävligt!, säger Linda och uppmanar de som kan ha sett något att höra av sig.

Till inlägget skriver även Linda:

”Ni har tagit friheten från en liten kille som precis vunnit den. Friheten. Han har övat på uppritade vägar på bakgården för att få köra själv… så glad å lycklig kille som tar sina turer, gör ärenden och lyckas genom att öva på att hålla tider. Allt ryckte ni ifrån honom. Fy fan vad lågt.”

Linda Bengtzing om sonens diagnoser

Linda Bengtzing har tidigare pratat öppet om sonens diagnoser, i ett annat Instagraminlägg från januari i år till exempel beskrev Linda hur barn med ADHD kan uppleva skolgången.

Annons

Texten i inlägget tar bland annat upp några negativa konsekvenser av diagnosen och vad det kan göra med barns humör och mående. Inlägget lyfter även fram problematiken som finns ibland hos skolorna.

När Linda gästade Halv tre med Lotta Bromé berättade hon att de började märka av sonens diagnoser när just skolan inte fungerade.

– Vi ville ha hjälp till honom från skolan, som man har rätt till. Men skolan finns inte där för barnen, inte för de som inte passar in i rutan. Så de vägrade hjälpa oss och då kände vi att vi skulle utreda honom för att få bättre hjälp då, säger Linda och tillägger:

– Det tog flera år. Vi tyckte att han skulle få hjälp utifrån där han var. Så vi utredde honom, och just nu är det berättigat. Det är ett jävla liv, med BUP och utredning. Det tog tid alltså.

Hänt har sökt Linda Bengtzing.

FOTO: TT, Instagram / Linda Bengtzing

Annons