LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Lisa Nilsson förlorar hela inkomsten – ekonomiska krisen: ”Svårt slag”

10 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Lisa Nilsson i Min sanning med Kristian Luuk
Lisa Nilssons ekonomiska förflutna består av höga toppar och djupa dalar. Nu berättar hon om den tuffa tiden.
– Jag fick betala tillbaka alla pengarna, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lisa Nilsson om sina barns frustration – jämför med Bianca IngrossoBrand logo
Lisa Nilsson om sina barns frustration – jämför med Bianca Ingrosso

Under flera decennier har sångerskan Lisa Nilsson, 54, varit en av våra mest folkkära artister. Hon fick sitt stora genombrott i ung ålder med hitlåten Himlen runt hörnet och efter det har Nilssons musik tagit sig många olika uttryck genom åren.

Lisa Nilssons kärleksliv

Lisa gifte sig med musikern Henrik Jansson och de skrev mycket musik ihop innan de valde att gå skilda vägar år 2002. Efter det fann hon kärleken i Niklas Medin som hon fick döttrarna Signe och Irma med.

I slutet av 2015 separerade Lisa och Niklas efter nio år tillsammans. Sedan den relationen tog slut har sångerskan varit sparsam med detaljer om både kärleks-och privatlivet i allmänhet.


Tvingades ställa in - fick betala tillbaka pengarna

Under pandemin hade Lisa Nilsson, precis som många andra artister och andra som är verksamma i kulturbranschen, en väldigt tuff period. Under 2020 skulle hon sätta upp sin egna show Lisa – kvinnan som är jag, men när coronaviruset satte allt ur spel var hon tvungen att ställa in samtliga föreställningar. I programmet Min sanning på SVT berättar hon för Kristian Luuk om den svåra ekonomiska tiden.

Annons

– Jag fick betala tillbaks alla biljettpengar, så det var ett svårt slag ekonomiskt. Och det var framförallt väldigt sorgligt att behöva begrava den innan den var klar, säger Lisa.

Hon berättar att nedläggningen av showen inte bara drabbade henne, många tekniker och musiker blev även de utan jobb på kuppen.

– Det var en väldig stress att inte veta när man skulle få en inkomst igen, fortsätter hon.

”Sorg innehåller ju så mycket kärlek”

Efter det hade hon svårt att närma sig musiken och det berodde inte bara på den ekonomiska krisen – pandemiåren 2020 och 2021 var väldigt jobbiga år för artisten generellt. De kantades av sorg, först då hennes mamma gick bort efter att ha varit sjuk i Alzheimers i många år. Och senare gick även vännen och musikerkollegan Ajax Olsson bort, blott 56 år gammal.

– Riktigt många smällar på en gång. Men samtidigt ett vackert år med tid för reflektion, insikt och förändring. Och sorg innehåller ju så mycket kärlek också, säger Nilsson i en intervju med Expressen.


FOTO: TT


Annons