LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Little Jinder efter svåra åren: När mamma högg till med kökskniven förstod jag allt

20 jul, 2024
Little Jinder och mamma Åsa
Artsten Josefine ”Little Jinder” Jinder har länge präglats av psykisk ohälsa – och i sitt sommarprat gräver hon djupare i var såren uppstått.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fröken Snusk attackerad av fansen – händelsen som skakade artistenBrand logo
Fröken Snusk attackerad av fansen – händelsen som skakade artisten

Josefine Jinder, 36, känd under artistnamnet Little Jinder, är en av sommargästerna i årets säsong av det omtyckta programmet Sommar i P1. I sitt avsnitt berättar Josefine öppet om de många motgångar och lyckor hon har stött på under livets resa.

Josefine slog igenom som 20 åring när ett skivbolag hittade henne på MySpace. 2014 var sedan Little Jinders år – då slog hon igenom fullständigt med sitt album Little Jinder och framför allt med hiten Vita bergens klockor. Året därpå tog hon dessutom hem en grammis för Årets pop på Grammisgalan.

Hon var dessutom en av artisterna som blev otroligt omtyckt i Så mycket bättres sjunde säsong som sändes år 2016.

Josefine Jinder berättar om tuffa tiden med familjen

Josefines sommarprat präglas av en frustration över Josefines sätt att vara, och i en särskild anekdot berättar hon om den sorg hon känt på grund av familjens lidande.

Annons

– Om man bara inte kom från en fitt-familj skulle allt varit så mycket lättare, börjar Josefine.

Innan hon går in på hur relationen till familjen har varit ostadig under många år.

– Mittpunkten i familjen på Fiskartorpsvägen flyttade och hörde inte av sig på fem år. Fem år med frågor utan svar. Vad hade jag gjort?, fortsätter Josefine.

"Hoppade av gymnasiet"

Hon förklarar vidare att hennes beslut att hoppa av gymnasiet var en del av ett större mönster i hennes liv där hon började bygga personliga murar. Dessa murar fungerade som ett slags skydd, ett sätt att hantera känslomässig osäkerhet och rädsla för att bli övergiven.

Men det var en sak, som Josefins mamma Åsa Jinder, 60, sa till henne som hon själv menar var bättre än hundratals timmar terapi.

– Vi satt i trädgården en förmiddag och i en oväntad drastisk gest tog mamma en kniv och högg den i bordet, säger Josefin och fortsätter:

– Hon drog ut den igen, pekade på skåran i bordets massiva skiva och sa ”det där är din gymnasietid”.

jinder med mamma och son
Åsa Jinder, Josefine Jinder, Gio Foto: Robert Eklund/TT

Så lever Josefine Jinder idag

Sedan dess har mycket hänt i Josefins liv. Idag är hon mamma till en fyraårig son vid namn Gio, som fyller hennes vardag med både glädje och utmaningar.

Hon har också flyttat till Årsta och i en stor förändring från tidigare, har hon nu tagit steget att skaffa ett traditionellt jobb. Då hon tidigare har hon varit tydlig med sina känslor kring kändisskap, och beskrivit det som något hon verkligen ogillar.

FOTO: TT

Annons