LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Lotta Engberg bekräftar – relationen är över: Sorgen kommer upp till ytan

17 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Lotta Engberg har för första gången på många år varit ledig från att leda allsång i sommar.
Tiden har hon istället spenderat med sambon Mikael Sandström, barn och barnbarn – något som gett henne mersmak.
Nu är det bekräftat att Lotta på Liseberg läggs ner helt och att relationen med publiken är över.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”Brand logo
Kändisarna hyllar Lotta Engberg: ”En legend”

Lotta på Liseberg har varit ett uppskattat och stående program i sommartv-tablån sedan 2009. Men i oktober förra året kom beskedet att flaggskeppet läggs ner, efter hela 15 säsonger.

– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort, meddelade Lotta då i ett pressmeddelande.

Lotta Engberg har inte varit långledig under sommaren på väldigt många år så nu vill hon passa på att ha semester tillsammans med sin barn och sex barnbarn medan hon har hälsan och lusten kvar.

Ledigheten under sommaren som varit har gett mersmak och hon kommer inte göra Lisebergs-programmet något mer. Den relation hon haft till publiken är alltså över och det är sorgligt både för henne, men även sambon Mikael Sandström som stöttat henne i detta.

Annons

Kärleken till Mikael Sandström en bidragande orsak

Kärleken till tv-profilen Mikael Sandström har också ett finger med i spelet. Under förra sommaren hann de endast spendera en dag tillsammans i parets sommarstuga på Flatholmen i Bohuslän – men i år skulle det bli fler!

– Jag kan inte säga att jag hade slutat med allsången om jag inte hade mött kärleken. Men förmodligen är Mikael en bidragande orsak. Jag vill helt enkelt tillbringa mer tid med honom och kommer nu för första gången i mitt liv vara ledig hela sex veckor i sträck. Jag älskar ju egentligen fart och fläkt, men nu börjar jag landa i känslan av att vara ledig och fy fasiken vad det ska bli skönt, sa Lotta till Hemmets Journal.

Lotta Engberg har sommarjobbat sedan hon var 13 år

Artisten och programledaren trivs väldigt bra i båda sina professionella roller men kände ändå att det var dags att avsluta relationen med Lotta på Liseberg. För Expressen berättar hon att det är första gången hon varit ledig fem veckor i sträck sedan hon var 12 år.

– Jag sommarjobbade när jag var 13, jag märker ju själv att jag taggat ner. man hinner uppleva saker, säger Lotta Engberg.

FOTO:

Annons