LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Lotta Engberg bekräftar ryktet – avslöjandet om Mikael i tv: ”Sen vi blev sambos..”

12 okt, 2024
AvMalin Stenberg
När Lotta Engberg besökte SVT:s Go'kväll avslöjade hon något som få sannolikt kände till.
Svaret på frågan från programledaren kan få vem som helst att haja till – berättar om doktor Mikael Sandströms inflytande över henne.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igenBrand logo
Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igen

Lotta Engberg, 61, är en av Sveriges mest folkkära musiker och programledare. Under sin karriär har hon både uppträtt som soloartist och tillsammans med andra, som under åren med gruppen Kicki, Bettan & Lotta. Men inte nog med det, hon har även varit programledare för flera tv-program, inte minst långkörarna Lotta på Liseberg och Bingolotto.

I lördagens Go’kväll gästade Lotta Engberg SVT:s studio tillsammans med Mattias Hansson är programledare för P4 country.

De två känner varandra sedan tidigare då Lotta Engberg i våras gästade programmet.

–Det var ett kärt möte, säger Lotta Engberg om när hon gästade Mattias program.

– Ja vi möttes i musiken, svarar Mattias Hansson.

Chockerande avslöjandet – lyssnar aldrig på musik

Då betonar programledaren Reyhaneh Rouhani att hon hört ett märkligt rykte om Lotta.

Annons

– Jag har hört Lotta, att det här med Country är lite påtvingat på dig.

Lottas svar på frågan kan nog få de flesta att haja till. Det är nämligen långt ifrån vad man kunnat förvänta sig från den folkkära musikartisten och allsångsprogramledaren.

– Ja det kan man säga, för det första så är jag inte en lyssnare av musik, inte alls, överhuvudtaget. Så att hemma hos mig sätter jag aldrig på en låt, aldrig, säger Lotta Engberg.

Hon fortsätter:

– Men sen så blev jag sambo med en man, Mikael då, som älskar countrymusik, så det här har då gått hur mycket som helst hemma, så idag tycker jag om det.

Ser en tydlig likhet

Doktor Mikael Sandström, 66, eller soldoktorn som han ofta kallas, är en känd läkare och tv-profil. Han och Lotta har varit ett par sedan 2020 och bor sedan 2021 tillsammans i Mölnlycke utanför Göteborg, och hans musikvanor har alltså smittat av sig på Lotta Engberg.

Men att Lotta ändå fastnat lite för country tycker inte Mattias är så märkligt. Han menar att det finns en hel del gemensamt mellan både kulturen kring och själva innehållet i dansbandsmusiken och countryn. Något som Lotta är snabb på att hålla med om.

– ja, det går lite hand i hand sådär, säger hon.

Annons